Sanatatea de Azi

Obiceiuri

pentru un păr superb

-

Părul sănătos arată senzaţiona­l. O rutină de frumuseţe poate transforma un păr aspru și uscat într-unul mătăsos și strălucito­r, pentru că orice tip de păr ai avea, dacă îi oferi îngijire și atenţie, va deveni spectaculo­s. Femeile care au un păr frumos nu sunt toate norocoase, multe dintre ele urmează o anumită rutină și au obiceiuri sănătoase care aduc această răsplată. Le-am întrebat pe câteva dintre ele ce fac pentru un păr atât de frumos și am aflat câteva secrete.

Spală părul imediat ce e murdar

La două-trei zile părul trebuie spălat pentru a avea un aspect plin de prospeţime și luciu sănătos. Hidratat cu ajutorul unui balsam, nu se va usca excesiv, chiar dacă este spălat mai des, mai ales dacă e vorba de un păr gras.

Schimbă formula

Există mitul că părul se obișnuieșt­e cu șamponul folosit și efectul nu mai este același. Este doar un mit. Cele mai multe femei, atunci când se termină un șampon, cumpără o altă formulă, cu un alt ingredient bun pentru păr, astfel încât să

aducă, pe rând, tot ce părul are nevoie, de la hidratare, vitamine, uleiuri, până la cheratină.

Nu-l usucă cu phoenul

Lasă-l să se usuce natural și astfel părul nu pierde nici apă, nici minerale și nici culoarea, în cazul în care este vopsit. Iar pentru coafare adoptă metode la rece, respectiv părul prins în agrafe sau bigudiuri sau placă, dar numai cu protecţie termică și asta foarte rar, cel mult o dată pe lună.

Întreţin vârfurile cu uleiuri

După fiecare spălare, aplică pe vârfuri o picătură de ulei pentru a le menţine mereu hidratate. Iar dacă între spălări simt părul uscat, tratează-l din nou cu ulei. Uleiul îl hrănește și îl face să se aranjeze mai ușor și să capete un aspect natural.

 ??  ??
 ??  ?? Periile cu peri naturali sunt mult mai blânde cu firul de păr și astfel eviţi ruperea lui.
Periile cu peri naturali sunt mult mai blânde cu firul de păr și astfel eviţi ruperea lui.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania