Alo!

DEMIR J. (19) TEŠKO RANJEN U SUKOBU „DELIJA” I „GROBARA” Navijač u komi ZBOG GRAFITA!

Sukobu zaraćenih grupa prethodila je tuča zbog natpisa na zidu

- Piše: ENIS SADIKU enes.sadiku@alo.rs

Demir J. (18), navijač Partizana iz grupe „vandal bojs”, teško je ranjen u stomak prilikom obračuna sa navijačima Crvene zvezde u četvrtak u novobeogra­dskom naselju Dr Ivana Ribara. On je operisan u KBC Zemun i lekari se bore za njegov život, a nezvanično saznajemeo da je u komi. Sukobu zaraćenih navijačkih grupa prethodila je tuča, koja se desila pre nekoliko dana jer su navijači Zvezde i Partizana upadali jedni drugima na teritoriju i međusobno žvrljali grafite.

- Navijači Partizana, među kojima je bio i Demir, prošle nedelje su se sukobili sa crveno-belima jer su im ušli u blok i pisali svoje grafite i uništavali njihove. Kako bi im se revanširal­i, grupa „vandal bojsa” je išarala grafite „delija” na Bežanijsko­j kosi i ispod nadvožnjak­a u Novom Beogradu, što je produbilo sukob - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

On navodi da je nakon toga usledio njihov upad na teritoriju „grobara”.

- Kako bi predupredi­li dalje upade suprotnog tabora, Demir i njegovi drugari su se dogovorili da im naprave zasedu. Oni su po bloku u žbunju i bačenom kauču sakrili metalne štangle, motke, kamenje i ostale rekvizite za tuču. Međutim, za njihove namere je saznala suprotna strana, koja je bila bolje organizova­na. Dok je grupa od dvadesetak „vandal bojsa” čekala u zasedi, navijači Zvezde su, kako se sumnja, došli sa desetak automobila. Oko 70 „delija” je počelo sa svih strana da okružuje „grobare”, a pretpostav­lja se da su navijači crno-belih u opštem metežu koji je nastao ispalili signalnu raketu prema napadačima. Zatim su se, prema izjavama očevidaca, čula četiri pucnja - ispričao je naš sagovornik.

Policija sumnja da je neko od navijača Zvezde došao naouružan i da je u sukobu ranio Demira.

Kako su nam prepričali svedoci, strana koja se povlačila pred naletom huligana pobegla je u ulaz zgrade, a onda je usledilo kamenovanj­e. Stakla su popucala, a čak su kamenice i cigle došle i do stanova ljudi na prizemlju, srećom, bez oštećenja na vratima. Tragovi krvi su vodili do prvog sprata.

- Moj zet je sve to video. Ispred zgrade je bila grupa momaka od oko dvadeset njih, a ubrzo je počelo da pristiže, čini mi se, njih stotinu. Nastao je haos, tuča, cika, vika, čuli su se i pucnji. Koji minut kasnije ispred naših vrata došla je gomila koja je lupala komšijama na vrata. Sledeće što je zet čuo bilo je da neko viče: „Murija, murija!”, a zatim je sve utihnulo. Ispred vrata se krio ranjeni mladić, koga je ekipa Hitne pomoći prevezla, a sve je vrvelo od policije sa dugim cevima - rekla je Nevenka Ilić.

 ??  ?? Letelo kamenje
na sve strane
Letelo kamenje na sve strane
 ??  ?? U sukobu stradali i ulazi zgrada
U sukobu stradali i ulazi zgrada
 ??  ?? Tragovi krvi na mestu obračuna
Tragovi krvi na mestu obračuna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia