Alo!

TAŠTA NOVAKA DOČEKALA KO CARA

- Piše: EKIPA VIP redakcija@alo.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odmah nakon što je sa suprugom Jelenom i sinom Stefanom stigao u Srbiju, posetio je dom tazbine. Kako saznajemo, Jelenina mama Vera dočekala je zeta kao cara, pa je trpeza koju je spremila bila bogata.

Iako, kako saznajemo, Nole u domovini ostaje sedam dana, on je pravo sa aerodroma otišao na ručak kod tašte i tasta, koji ga obožavaju. Osim toga, Jelenini roditelji, Vera i Miomir, nisu dugo bili u Monte Karlu, pa su se uželili i unuka Stefana.

- Stefana su, naravno, dočekali pokloni i igračke, kojima se on silno obradovao, dok su ceđeni sok i čaj bili namenjeni Jeleni i Novaku. A onda je usledila trpeza na kojoj je bilo raznih đakonija koje Novak jede i koje mu energetski prijaju. Nole inače voli taštinu kuhinju, kod koje je često bio gost na ručku i tokom momačkih dana, dok su se on i Jelena zabavljali, a on tek bio na pragu svetske karijere. To se nije promenilo ni danas, pa mu Vera sprema jela koja je i tada voleo - kaže naš izvor blizak Đokovićima i dodaje.

- Na trpezi je, naravno, bilo i mesa, o kojem se u poslednje vreme dosta diskutuje - da li ga Novak jede ili ne. Ipak, Novak više vole razne salate koje obiluju zelenišem kojeg ima mnogo na našim prostorima, pa ga se teniser uželi. Zato je Jelena ovog puta bila zadužena za konzumiran­je mesa, dok je Novak uživao u salatama i ribljim specijalit­etima - objašnjava naš izvor, koji kaže da Jelenini roditelji nemaju nedoumicu šta Novaku da spreme za jelo jer se i oni hrane zdravo, a Đokovićev jelovnik nije mnogo drugačiji od jelovnika bilo kog drugog čoveka koji brine o zdravlju i formi.

- Baba i deda su se, naravno, igra-

li sa malim Stefanom, da bi Jelena mogla da se odmara nakon ručka, a Novak isplanira kako će provesti nared- nih sedam dana. Nakon ručka, tročlana porodica, koja će uskoro biti proširena, smestila se u stan u centru grada, a zatim obavestila prijatelje da su doputovali. Oni su uglavnom dolazili kod njih u goste zbog Jeleninog blagoslove­nog stanja jer joj je najudobnij­e u svom domu.

Kako saznajemo, Novak i Jelena i u Beogradu imaju svoje rituale kao i u Monaku. Novak trenira, Jelena i Stefan šetaju po parkiću, igraju se i uče. Jedino što im sada u pomoć sa obavezama pritrče bake i deke.

Novak je u Beograd sleteo u četvrtak uveče, a nikada nije krio koliko voli da bude u Srbiji.

- Čovek može da proputuje ceo svet, ali kada je kod kuće, to je poseban osećaj. Znate da ste odatle. To je nematerija­lni odnos. Nije mi potreban spomenik. Naravno, izuzetno cenim i laska mi to što dobijam. Sve su to lepe stvari. Ali neće to izmeniti moj stav prema zemlji, niti će to promeniti način na koji doživljava­m svoj narod.

Uvek ću biti uz svoj narod i zemlju - rekao je nedavno teniser.

čovek može da proputuje ceo svet, ali kada je kod kuće, to je poseban

osećaj

 ??  ?? Vera i Miomir
Ristić
Vera i Miomir Ristić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia