Alo!

Još učim da živim sa tim da majku više neću videti

jer je sam, a Pevačica kaže da je njenom ocu najteže, to dozvole ona mu dolazi svaki put kada joj obaveze

- Piše: MARKO SREJIć marko.srejic@alo.rs

Umrla je mlada i bol ne prolazi

Pevačica Jadranka Barjaktaro­vić kaže da vreme ne leči rane i da smrt majke još nije prebolela. Ona kaže da je lik, glas i silueta majke Milijane prate gde god da krene jer je ona čuva u svakoj uspomeni.

Bez obzira na to što će se sledeće godine navršiti deset godina od smrti njenog roditelja, Jadranka i danas nema snage da o tome priča, zbog čega se u javnosti nije ni oglašavala tim povodom. Ipak, za „Alo!” je makar na tren otvorila dušu. Ona kaže da se istovremen­o gnuša svih kolega koje takve tužne događaje koriste kako bi bile u novinama.

- U marketinšk­e svrhe koristiti tako nešto meni se ne sviđa jer svako od nas treba sam da pronađe taj mir u duši. To je moje viđenje i ja sam se tako ponašala, a kada vidim da to određeni ljudi koristite za druge stvari i da o tome govore na televiziji i novinama, bude mi ih iskreno žao. Ali svako ima svoje razloga zbog čega radi to što radi - kaže Jadranka, koja još ne može da se pomiri sa sudbinom koja ju je zadesila kada je njena majka umrla posle duge borbe za kancerom.

- Mlada je umrla, nisam verovala da to može da se desi mojoj porodici. Morala sam da nastavim da živim sa tim da je više nikada neću videti dok sam živa - sa suzama u očima kaže Jadranka i dodaje.

- To je bol koja nikada ne može da prestane. Moja majka će uvek biti tu u meni, ali ne želim time da stvaram patetiku, već sam prosto svesna da nje više nema i da moram da idem dalje sama u životu. Bar tako mislim da treba, svesna sam žena i jasna mi je situacija u kojoj sam se našla. Kada bih vama sada rekla sve što bi njoj u ovom trentuku da je živa, zaplakala bih.

To je roditelj koji će uvek da mi nedostaje.

Iako ima brata i dve sestre, Jadranka priznaje da je smrt njene majke najteže pala njenom ocu.

- Ocu je bilo najteže, jer su bili stalno zajedno. Svi smo mi negde raštrkani zbog obaveza, a otac je sam i njemu je najteže bilo zbog svega. Imao je dosta posledica od njene smrti, ne u psihičkom smislu, već emotivno, ali smo se vremenom svi vratili u normalu. Kao svaka porodica koja je ostala bez nekog bližnjeg, nikada se nismo navikli da je više nema - objašnjava pevačica, koju taj nemili događaj nije okrenuo tome da se potpuno preda veri i crkvi, kako se to dogodi sa mnogim devojkama koje rano izgube majku.

- Vernik jesam u duši, nisam neko ko pošto-poto ide u crkvu i moli se. Molim se za sebe i u sebi, verujem negde iznutra u svu tu veliku silu.

Jadrankina majka preminula je 2008. godine, a poslednje reči koje joj je uputila bile su da nikada ne odustane od pevanja jer je celu porodicu od toga izdržavala.

 ??  ?? Tuga ne jenjava: Jadranka Barjaktaro­vić
Tuga ne jenjava: Jadranka Barjaktaro­vić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia