Alo!

Melaniji pravio štikle, A SAD JOJ PODIŽE KIP!

Melaniju sam pozvao da proba banjalučki ćevap, a ona mi je obećala da će doći čim joj obaveze dozvole

- Piše: NIKOLA ŽUNIć redakcija@alo.rs

Marinko Umićević, direktor banjalučke fabrike obuće „Bema”, pravi je primer teze da su krajiški Srbi opasni momci koji vole žene i da su za ženu spremni sve da urade.

Ovaj Banjalučan­in postao je planetarno poznat kada je u toku predizborn­e kampanje za predsednik­a SAD Melaniji Tramp napravio i poslao specijalno urađene cipele na štiklu, u kojima je, kako Umićević kaže, Melanija ušla na inauguraci­oni bal u Beloj kući, kako mu je u razgovoru putem „skajpa“i obećala. Marinko Umićević je jedini Srbin koji se često čuje sa prvom damom Amerike, koja mu je poslala pozlaćeno pismo u znak zahvalnost­i za cipele i podršku. Ovih dana Umićević je Melaniji čestitao rođendan, a ona mu se, kako tvrdi, zahvalila na čestitki i obećala da će jednom doći u Banjaluku. On ju pozvao da dođe da proba čuvene banjalučke ćevape i druge krajiške specijalit­ete i da joj uruči poklone koje nije mogao uručiti kad ga je Melanija pozvala na Trampovu inauguraci­ju, jer mu stara administra­cija tada nije dala vizu.

- Melanija mi je rekla da bi volela doći kad joj dozvole obaveze, jer ni u svom rodnom gradu u Sloveniji nije bila 25 godina. Pozvao sam je i poziv je otvoren, a ona će doći kada uzmogne, jer ipak je ona sada prva dama Amerike - kaže Umićević za „Alo!“.

Čekajući Melaniju, Umićević je odlučio da u krugu fabrike postavi kip Melanije Tramp u prirodnoj veličini. Gipsana figura Melanije skoro da je gotova, a radi je banjalučki vajar Stevo Selak.

- Kip pravim da tu veliku svetsku priču ovekovečim­o i ozvaničimo za sva vremena. Da postavimo kip zahvalnost­i za Melanijinu pobedu i da iz Republike Srpske ode poruka poštovanja i ljubavi za Melaniju i za Ameriku, da poručimo da iz Amerike očekujemo maslinovu grančicu i boljitak. Melaniji nisam rekao da pravim kip, hoću da je iznenadim. Kip radimo sa velikom ljubavi i velikom pažnjom, sve su njene mere originalne. Melanija je dama i kip mora biti kao ona. Melanija će na sebi imati „Bemine” cipele i torbu - ističe Marinko i dodaje da predstoji „finiširanj­e do perfekcije, kad će Melanija zablistati pred fabrikom”.

Vajar Stevo Selak kaže da kip radi od tvrdog gipsa i da mu Umićević kontroliše svaki detalj, u želji da sve bude dobro urađeno.

 ?? FOTO: AP ?? Gipsana figura skoro ko original
Nisam znala da sam
tako lepa!
FOTO: AP Gipsana figura skoro ko original Nisam znala da sam tako lepa!
 ??  ?? Marinko Umićević
Marinko Umićević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia