Alo!

Sport VELŠANI DoLAZE NA MEGDAN „orLoVIMA” - srBIJA I sVEt U strAHU GospoDIN sMrt stIŽE U BEoGrAD!

- Piše: Ž. VUJIČIĆ

Subota, 10. jun 2017.

www.alo.rs U svetu ne postoji opasniji fudbaler od Arona Remzija. Ovaj Velšanin ne seje strah pogledom, ni snagom, pogotovo ne korpulenci­jom (visok 178 centimetar­a), štaviše, izgleda uobičajeno. Njegovo „oružje” je - gol. Kad on zatrese mrežu, za glavu se ne hvataju suparnici i njihovi navijači koliko slavne planetarne ličnosti koje čak i nisu na tom stadionu, jer neka od njih, gde god da se nalazi, na kraju ne bude te sreće da izbegne smrtonosno đule veziste

„tobdžija”.

Fudbalska reprezenta­cija Velsa večeras stiže u

Srbiju na kvalifikac­ionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2018.

(nedelja, 20.45), a

Remzi je, u odsustvu suspendova­nog Gereta Bejla, prvi „zmaj”. Svakako najstrašni­ji. Naciljao je gol Vladimira Stojkovića i uneo paniku u džet-set, ovdašnji, a još više u svetski. Naravno, nije svaki precizan hitac Remzija bio „smrtonosan” (dosad postigao 51), ali je uglavnom bitnim golovima presuđivao poznatim

osobama. Poslednji koga je pogodak Remzija „poslao” na onaj svet bio je Greg Alman. Legendarni roker je preminuo samo nekoliko časova pošto je Velšanin 27. maja ove godine postigao gol protiv Čelsija za pobedu 2:1 u finalu FA kupa. Prethodno, u poslednjem kolu Premijer lige, zatresao je mrežu Evertona, a u dva naredna dana „otišli” su nekadašnji moto GP šampion Niki Hejden i najvoljeni­ji Džejms Bond - Rodžer Mur. Prokletstv­o zvano Aron Remzi datira od 2011. Od vođe Al Kaide, Osame Bin Ladena, prve „žrtve”, pa do Almana, poduži je spisak poznatih ličnosti koje nisu izbegle anatemu strelca Arsenala. Te iste godine, u samo 15 dana, život su izgubili osnivač „Epla” Stiv Džobs i libijski predsednik Muamer Gadafi.

U 2012. gol Remzija je bio koban po američku pevačicu anđeoskog glasa Vitni Hjuston. Sledeće godine u martu, prokletstv­o je dan za danom pogodilo bivšeg asa Netsa Reja Vilijamsa i ruskog tajkuna Borisa Berezovsko­g. U novembru te 2013. glumac Pol Voker nije preživeo saobraćajn­i udes. Posle gola Velšanina - istog dana.

Holivudski star Robin Vilijams otišao je putem mlađeg kolege u avgustu 2014, izvršivši samoubistv­o. Posle godinu i po dana na onaj svet se preselio još jedan glumac, Alan Rikman. A četiri dana pre njega i slavni muzičar Dejvid Bouvi.

Smrt Nikija Hejdena i Rodžera Mura, ovog maja, pokrenula je akciju na društvenim mrežama

- „Remzija u penziju”. Nažalost, svet će se načekati da ovaj 26-godišnjak okači kopačke o klin, a dotad će strahovati, kao i Srbija, jer je tu, pred vratima. Večeras stiže.

Ostaje nam nada da sutra uveče neće biti precizan na Stadionu „Rajko Mitić” i vera da će svet bar na tih sat i po biti na strani Srbije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia