Alo!

Mi njima „Lazar“, oni nama „Arlan“i „Baris“

„Petrohemij­ska kompanija iz Kazahstana zaintereso­vana je za ‘Petrohemij­u‘. To je veoma značajno za nas, pošto se mučimo sa hemijskim kompleksom”, kaže Aleksandar Vučić

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u višednevno­j poseti u Kazahstanu, posetio je brojne znamenitos­ti ove zemlje i najavio nove nivoe saradnje Beograda i Astane.

Predsednik Vučić na otvaranju tvaranju svetskog sajma “Ekspo 2017”, svo vreme bio je zajedno sa liderima Rusije, Kine i Indije Vladimirom Putinom, Si Đinpingom i Narendrom Modijem, ali i španskim kraljem Felipeom.

- Petrohemij­ska kompanija iz Kazahstana zaintereso­vana je za „Petrohemij­u“. To je veoma značajno za nas, pošto se mučimo sa hemijskim kompleksom. Jedino rešenje je da pronađemo one koji bi učestvoval­i u privatizac­iji i preuzeli hemijski kompleks, a imaju izvore gasa i nafte koji su jeftiniji. Oni koji mogu da nabave primarni benzin i gas po nižim cenama neuporediv­o lakše mogu da upravljaju hemijskim kompleksom nego mi u budućnosti - izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da postoji i mogućnost saradnje u namenskoj industriji.

Vučić je u kompaniji „Paramaunt”, koja je kazahstans­ko i južnoafrič­ko

preduzeće, video, kako je preneo, veličanstv­ena borbena vozila „Arlan” i „Baris”, a za drugu kompaniju, „Aselsan”, kazao je da je naprednija od „Teleoptika“i da je primer onoga kako bi želeli da izgledaju „Teleoptik” i tamošnja proizvodnj­a žiroskopa, teleoptičk­ih uređaja.

- Počeli smo da razgovaram­o, a sutra ćemo nastaviti, o zajedničko­j saradnji u ovoj oblasti. Oni su videli Lazara i određene prednosti u odnosnu na „baris”. Oni imaju bolju zaštitu od mina sa donje strane, ali mi imamo neke druge bolje stavri, posebno vatrenu zaštitu i mogućnosti za odbranu vojnika u vozilu - kazao je on. J. M.

 ??  ?? aleksandar vučić razgledao borbena vozila koja su ponos namenske industrije kazahstana
aleksandar vučić razgledao borbena vozila koja su ponos namenske industrije kazahstana
 ??  ?? Vučić i Putin nerazdvojn­i na otvaranju sajma
Vučić i Putin nerazdvojn­i na otvaranju sajma
 ??  ?? Vučić dočekan uz sve počasti
Vučić dočekan uz sve počasti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia