Alo!

Još prikupljaj­u dokaze protiv Pantićevih ubica!

- G. Jevremović

Viši tužilac u Jagodini Radoslav Vučković izjavio je juče da je dobio izveštaj Direkcije krimnalist­ičke policije o njihovom radu na slučaju ubistva novinara Milana Pantića i da je sastavio zahtev za prikupljan­je dodatnih obaveštenj­a. On je potvrdio da je reč o pretkrivič­nom postupku.

- Slučaj je u fazi istražnih radnji po zahtevu koji sam uputio Direkciji kriminalis­tičke policije. To ne znači da je pokrenuta tužilačka istraga, već da je reč o pretkrivič­nom postupku. Tužilačka istraga podrazumev­a naredbe o sprovođenj­u istrage protiv određenih lica. Ovo nije to, ovo je faza istražnih radnji, odnosno pretkrivič­ni postupak - rekao je Vučković.

On je juče, komentariš­ući medijske tekstove, rekao da su izjave u medijima o slučaju ubistva novinara Milana Pantića preuranjen­e, te samo potvrdio da je Više tužilaštvo primilio izveštaj o slučaju Pantićevog ubistva i preduzelo dalje radnje u tom postupku. Tužiocu treba ostaviti vreme da se upozna sa izveštajem i da odluči da li će pokrenuti tužilačku istragu ili vratiti izveštaj. U ovom slučaju tužilac je naložio policiji prikupljan­je dodatnih obaveštenj­a.

- Šesnaest godina od ubistva dopisnika “Večernjih novosti” iz Jagodine Milana Pantića, policijska istraga je najzad okončana, a imena osumnjičen­ih nalogodava­ca i izvršilaca, koji su “sa teritorije Beograda i Jagodine”, dostavljen­a su tužiocu - izjavio je za medije predsednik Komisije za istraživan­je ubistava novinara Veran Matić. On je objasnio da je istraga pokazala da su prikupljen­i dokazi za naručioce, da su rasvetljen­i njihovi motivi, te da je Pantić ubijen upravo zbog svog novinarsko­g rada i istraživač­kih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

Šesnaesta godišnjica od ubistava Milana Pantića biće obeležena u nedelju, 11. juna, u 11 sati, pomenom na groblju, i u 12 sati kod spomenika u parku ispred zgrade u kojoj je stanovao ubijeni novinar. U 13 sati u Narodnoj biblioteci biće dodeljena nagrada za novinarsku hrabrost ,,Milan Pantić”.

 ??  ?? Ubijen zbog oštrog pera: Milan Pantić
Ubijen zbog oštrog pera: Milan Pantić
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia