Alo!

ĐukiĆ: Cilj je liga šampiona! milojeviĆ: obećavam rad!

- Piše: D. J. BUŽIĆ dragutin.buzic@alo.rs@alo.rs

U vreme kada fudbaleri i treneri beže glavom bez obzira iz Srbije, dvojica naših stručnjaka su odlučila da se vrate u otadžbinu.

Partizan i Crvena zvezda su gotovo istog dana uručili pozive za mobilizaci­ju svojim vojnicima, proverenim stručnjaci­ma - Miroslavu Đukiću, odnosno Vladanu Milojeviću. Bez premišljan­ja, obojica su napustila zemlje u kojima ih je čekao možda komotniji, a verovatno i mnogo unosniji posao. Vladan se u Beograd uputio iz Grčke, dok je Miroslav stigao sa koferima iz Španije. Ljudi koji će u novoj sezoni predvoditi dva najljuća rivala doputovali su u Beograd sa istim ciljem - da uz pomoć saradnika svoju kuću naprave boljom i lepšom nego što trenutno jeste.

„Alo!” je kroz uporedni intervju sa naša dva trenera, u razgovorim­a vođenim na stadionu u Humskoj i na „Marakani”, pokušao da sučeli mišljenja šefova Partizana i Zvezde. I već pri prvom opipavanju pulsa, stekli smo utisak - dva naša najveća kluba će kraj aut-linije voditi džentlmeni koji ne zaviruju u tuđe dvorište, već počinju spremanje na svom pragu.

Gospodo, imate reč...

Koliko poznajete kolegu sa druge strane Topčidersk­og brda?

ĐUKIĆ: Vladan je odličan trener, koji je imao dobru sezonu u Panionions­u. Ima karakter i veliki je takmičar. Ne poznajem ga lično, ali ga veoma poštujem.

MILOJEVIĆ: Dosta znam o Đukiću kao bivšem vrhunskom fudbaleru i treneru. Igrali smo možda jednu utakmicu dok sam vodio ekipu Čukaričkog, ali ne mogu da kažem da se poznajemo. Eto, sad ćemo biti protivnici.

Zalagaćete se za fer i sportsko rivalstvo?

ĐUKIĆ: Bitno je da imamo korektnu i normalnu saradnju, uz obostrano poštovanje. Ne moramo da se volimo i da se družimo, ali poštovanje uvek mora da postoji.

MILOJEVIĆ: Apsolutno sam za uzajamni respekt. U životu, generalno, ukoliko ne poštujete onog drugog, ne možete da očekujete ni da će taj poštovati vas. Respektuje­m svakoga, tako sam vaspitan.

Šta vam je trebalo da se vratite u srpski fudbal? ĐUKIĆ: Živeo sam u Španiji 26 godina i bilo mi je lepo, ali ja sam Srbin. Ovo je moja zemlja i želim da joj pomognem iskustvom na način na koji mogu. Imamo mnogo kvaliteta, pogotovo u fudbalu. Mi smo fabrika kvalitetne dece i želim da im pomognem.

MILOJEVIĆ: Iskreno, moja razmišljan­ja nisu bila u vezi s povratkom, ali ja na to gledam ovako - onog trenutka kada vas Zvezda pozove, a zvezdaš ste, vi imate obavezu da se odazovete tom pozivu. Spreman sam na bilo koju cenu. Uvek sam verovao u sebe i verovaću u sebe. Uvek sam pozitivan. Tu energiju koju imam želim da prenesem ovamo.

Koliko su trajali razgovori sa predstavni­cima kluba?

ĐUKIĆ: Veoma brzo smo se dogovorili jer je postojala obostrana želja. Partizan se nala-

 ??  ?? Spreman da uđe u Ligu šampiona sa Partizanom: Miroslav Đukić
Spreman da uđe u Ligu šampiona sa Partizanom: Miroslav Đukić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia