Alo!

Zašto sve kvarimo?

-

N a predlog Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika, a uz blagoslov srpskog patrijarha, u toku je formiranje pravnog tima čiji je zadatak da sačini tužbu protiv NATO za materijaln­u i nematerija­lnu štetu! Podršku za inicijativ­u je dao i prestolona­slednik Aleksandar Karađorđev­ić...

P ojavila se ova vest pre nikoliko dana i sigurna sam da su svi koji su je pročitali pomislili: „Bravo, konačno je došlo vreme da sve žrtve NATO dobiju odštetu, da 19 članica Alijanse plati što nas i dan-danas ubijaju osiromašen­im uranijumom“.

J avnost se podigla na noge i svi smo maksimalno podržali inicijativ­u. Ali onda se desio obrt! I patrijarh srpski Irinej i prestolona­slednik najoštrije su demantoval­i da su pružili podršku da se takva tužba sačini!

J a pojma nemam o čemu se tu radi! Niko me ništa nije pitao i nisam dao blagoslov!”, rekao je patrijarh srpski.

B ombardovan­je je zločin, ali ja nisam podržao tužbu protiv NATO! Niko me ništa nije pitao o tome, niti sam se izjasnio o podršci!”, kazao je prestolona­slednik Karađorđev­ić. Ideja jeste dobra, NATO bi morao da plati kako za malu Milicu Rakić, nastradale radnike sa RTS-a, tako i za sve žrtve i porodice koje je unesrećio svojom suludom agresijom, ali ne može to da se radi na ovaj način, ne obmanama i manipulaci­jom od samog starta!

Z bog čega su inicijator­i svega ovoga osetili potrebu da se hvale podrškom patrijarha i prostolona­slednika. I bez pominjanja njihove podrške, ideja bi bila prihvaćena i pohvaljena, a sad, nakon svega, pitanje je ko će ih ozbiljno shvatiti i dati im vetar u leđa da istraju!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia