Alo!

Vulin: raMuŠe, uBiCo, Čeka te Ćelija u niŠu

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelana.djondovic@alo.rs

Albanci su na sve spremni, samo da ostvare svoj plan i uz pomoć Srba formiraju vojsku Kosova. Тako će Haradinaj, Tači i Veselji, kako saznaje „Alo!”, nakon izbora, koji će se održati danas na Kosovu i Metohiji, angažovati, verovali ili ne, Milorada Pupovca, nezvanično­g lidera Srba u Hrvatskoj, da ih posavetuje kako „kupiti” srpsko stanovništ­vo i učiniti ga poslušnim.

Kako saznajemo, ljudi iz stranke Hašima Tačija poslali su nedavno

Ramuš Haradinaj, bivši komandant teroristič­ke organizaci­je OVK, najavio je hapšenje Marka Đurića, direktora Kancelarij­e za KiM, i ministra Aleksandra Vulina ako uđu na Kosovo. Ministar Vulin odgovara Haradinaju da je ćelija u Nišu već spremna za njega.

Haradinaj je izjavio da Srbija duguje izvinjenje Kosovu i tvrdi da je Srbija „počinila zločine, genocid i stotine masakra na Kosovu”. On je za kosovsku televiziju rekao da su Đurić i Vulin „izvršili agresiju” i da u tim okolnostim­a treba „poštovati zakon i uhapsiti ih”.

Haradinaj je poručio ponudu Miloradu Pupovcu, lideru Srba u Hrvatskoj, da posle izbora na Kosovu dođe na funkciju „specijalno­g savetnika”! Njegov posao bi bio da napravi „poslušne Srbe”, kao što je to uradio u Hrvatskoj, koji bi pristali na sve što Albanci zatraže, pa i na formiranje vojske Kosova.

- Odlično je poznato da je Pupovac već bio savetnik šiptarskog krvnika Agima Čekua, koji je sada veoma blizak sa Hašimom Tačijem. To je bilo 2006. i tada je dolazio na Kosovo da „miri“Srbe, da ih navodno ujedinjuje, a zapravo da manipuliše njima i okrene ih na suprotnu stranu. Pupovac na

i da neće dozvoliti da Srbija „igra ulogu u njegovoj zemlji”.

Aleksandar Vulin, ministar za rad, izjavio je da će nastaviti da brani svoju zemlju i Srbe na KiM i da nikada neće priznati nezavisnos­t Kosova i Metohije, dodajući da će Ramuš Haradinaj za svoje zločine odgovarati.

„Kada vam hapšenjem preti dokazani ubica i vođa jednog od najmoćniji­h narkoklano­va u Evropi, onda morate da znate da je to naravno ozbiljno”, rekao je Vulin nov i n a r i m a odgovaraju­ći na pitanje da li Kosovu nema skoro nikakav uticaj među Srbima, pa je Albancima bitno da im on „proda” matricu koja objašnjava kako „vaspitati” Srbe - kaže naš pouzdani izvor.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, za „Alo!“komentariš­e da bi bilo skandalozn­o ukoliko bi Pupovac prihvatio takvu ponudu.

- Pupovac ni 2006. nije smeo da prihvati ponudu Albanaca da bude njihov savetnik. Veoma je loše biti savetnik albanskih separatist­a koji su proterali Srbe sa Kosova, koji su formirali lažnu državu i koji sve čine da nameste ozbiljno shvata pretnje hapšenjem.

Vulin je rekao da je sigurno to da je Haradinaj zločinac, da je ubica žena i dece i da je dobro prepoznao ko su protivnici kosovske nezavisnos­ti.

„Mi ćemo sačekati, kao što smo čekali i sa ratnim zločincima iz Drugog svetskog rata da prođu decenije pre nego što su upoznali lice pravde. Sačekaćemo i Haradinaja”, rekao je Vulin.

Vulin je zaključio da će Haradinaje­va ćelija u Nišu biti spremna i da će on za svoje zločine odgovarati.

 ??  ?? Milovan Drecun
Milorad Pupovac „Druže, kupićemo Srbe:“Kadri Veselji i Ramuš
Haradinaj
Milovan Drecun Milorad Pupovac „Druže, kupićemo Srbe:“Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj
 ??  ?? Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia