Alo!

Obilno krvario

-

Kako incident se prepričava među navijačima Partizana. Jedna od verzija koje se najviše prepričava­ju je da je do tuče došlo zbog grafita, ali i prebijanja jednog od vođa „delija”. Prema priči koja kruži po blokovima, nekoliko članova grupe „vandal bojs“je više puta upadalo na teritoriju „delija”, gde su žvrljali po grafitima. Zatim su došli u sukob sa jednim „delijom” i tražili su da ugovore tuču, i to za jedan sat. Međutim, do zakazane tuče nije došlo jer navodno nisu došli navijači crveno-belih.

Događaji od sledećeg dana, tačnije večeri, ukazuju da su navijači Crvene zvezde odlučili da se osvete „grobarima” iz blokova zbog šaranja grafita na njihovoj teritoriji. U četvrtak uveče, 15 simpatizer­a crno-belih bilo je na ulici kada je bloku počela da se približava kolona automobila u kojima je bilo oko 100 navijača Crvene zvezde. Svedoci su ispričali da je bilo više „gostiju” od “domaćina“. Jedan član grupe „vandal bojs“, koji je kod sebe imao pištolj, ispalio

Do zaključenj­a ovog broja, stanje Demira j. bilo je nepromenje­no. “i dalje se prate njegovi životni parametri”, rečeno je za „alo!” u KBc Zemun. Stanje ranjenog mladića je izuzetno teško i, kako saznajemo, on je dosta iskrvario. Njegovi prijatelji su pozivaju sve koji bi dali krv za njega. Prema nezvanični­m saznanjima, Demiru j. je potrebno oko

pet litara krvi. je hitac u vazduh, njegov drug svetleću raketu. To, međutim, nije omelo navijače crveno-belih, već su krenuli na „domaćine”. Svedoci su naveli da su zvezdaši tada počeli da pucaju ka partizanov­cima, koji su počeli da beže. U opštem metežu, jedan “grobar” je nožem uboden u nogu, a Demir J. je pogođen u stomak. Po toj verziji, osim Demira, još dvojica njegovih drugara su izvukla deblji kraj.

Stanari ovog bloka, svedoci okršaja „navijača”, kazali su da su ranjenog mladića, koji je bio u nesvesnom stanju, dvojica drugova uspela da uvuku u ulaz, pokušavaju­ći da ga sklone od rulje. Međutim, huligani su krenuli za njima, ušli u ulaz i nastavili da ih tuku. Povukli su se tek kada su čuli policijske sirene, a pripadnici MUPa su tada priveli nekoliko vandala. Teško povređeni mladić je prevezen u Zemunsku bolnicu.

Na mestu okršaja pronađeno je više čaura, koje su poslate na veštačenje. Policajci su pronašli i motke, metalne štangle i zastavu Srbije, skrivenu u napuštenom kauču. Ono što otežava istragu je što svi privedeni učesnici tuče odbijaju saradnju s policijom jer svi odreda ćute, kao i to da nije pronađeno oružje iz kojeg je pucano.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia