Alo!

pogrešna zastava Crne gore u nato!

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Perce gore, dole, sve to dođe na isto... Tek nakon četiri dana, čelnici NATO su uvideli grešku i priznali da su u sredu okačili pogrešnu zastave Crne Gore, koja je tada svečano podignuta ispred sedišta Alijanse u Briselu.

Da stvari budu crnje, niko od zvaničnika iz Podgorice koji su tada prisustvov­ali ceremoniji, ali i u danima koji su usledili, nije primetio da se vijori pogrešna zastava.

- Ove nedelje je cela Alijansa slavila ulazak Crne Gore u NATO. Bila je ta nesrećna greška sa zastavom, zbog čega žalimo. Ispravljam­o grešku tako što menjamo zastavu, koja nije bila u potpunosti po specifikac­ijama

- rekao je Pirs Kazalet, zamenik portparola NATO.

Osim ispred sedišta NATO u Briselu, zastava Crne Gore podignuta je ispred komandi NATO u belgijskom gradu Monsu i vrhovnog štaba komande za transforma­ciju u Norfolku, u Sjedinjeni­m Američkim Državama, ali nije poznato da li su i one bile pogrešne, pa će biti zamenjene. Kako se navodi, problem je bio u tome što se na varijaciji crnogorsko­g grba (orlovo krilo) koji se nalazi na zastavi podignutoj na ceremoniji u NATO nalazi 14 pera, dok se na zvaničnom grbu nalazi 13 pera. Osim pera viška, sam grb ima žutu boju pojačanu crnom teksturom, tako da je teško govoriti o zlatnom orlu, kako je definisano Ustavom Crne Gore.

Interesant­no, pomenutoj ceremoniji u Briselu su prisustvov­ali predsednik Filip Vujanović, šef diplomatij­e Srđan Darmanović, vojni ministar Predrag Bošković, kao i bivši premijer Milo Đukanović i mnogi drugi, ali niko nije primetio grešku. U Podgorici se nisu oglašavali povodom ovog slučaja, ali nisu ni uputili protest zbog propusta.

 ??  ?? Auu, bolje da ćutim i da se
smeškam
Ja ništa nisam video Niko od crnogorski­h zvaničnika nije primetio grešku
Sad kad ste u NATO, biće peraca koliko god hoćete
Auu, bolje da ćutim i da se smeškam Ja ništa nisam video Niko od crnogorski­h zvaničnika nije primetio grešku Sad kad ste u NATO, biće peraca koliko god hoćete

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia