Alo!

BEGUNCA NARKO-DILERA NOŽEM IZBOLA SUPRUGA

-

Bojan Ajković (32), za kim je Srbija raspisala poternicu zbog šverca narkotika, uhapšen je u Crnoj Gori kada je pozvao policiju jer ga je supruga povredila nožem.

On će uskoro biti izručen našoj zemlji.

Inače, Ajković je uhapšen pre tri dana u Budvi, nakon što je prijavio da ga je nožem povredila supruga V. A. (23). Prema pisanju crnogorski­h medija, Ajković je u četvrtak pozvao budvansku policiju i ispričao da je zbog supruginih psihičkih problema žrtva porodičnog nasilja.

- Ajković je inspektori­ma rekao da je sprečio suprugu da povredi njihovu bebu, ali da je ona nakon toga nožem nasrnula na njega. Inspektori crnogorske policije su ga zatekli ranjenog, sa bebom u naručju, nakon čega su uhapsili V. A. - priča izvor „Vijesti”.

Lisice na ruke stavljene su joj zbog sumnje da je počinila krivično delo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, nakon čega je upućena u Specijalnu bolnicu za psihijatri­ju u Kotoru.

Tokom saslušanja i obrade, inspektori su utvrdili da je srpska vlast raspisala poternicu za Ajkovićem, koga sumnjiči za šverc droge.

Kada su mu policajci saopštili da će biti uhapšen, pokušao je da pobegne, a potom je i nasrnuo na policajce, od kojih je jednog povredio.

Budvanska policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog bekstva nakon lišavanja slobode i zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ajkoviću je pre dve godine u akciji „Talas” oduzet „ferari”, za koji je policija utvrđivala da li je kupljen legalno stečenim novcem, ali i je li korišćen u izvršenju krivičnih dela.

Ajković se u policijsko­j evidenciji vodi kao osoba bliska klanu pokojnog Baranina Luke Đurovća. Uhapšeni Podgoričan­in brat je Zlatka Ajkovića, koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Faiza Kadrića u Cirihu 1999. godine.

Blizak je srodnik i Zorana Ajkovića Ajkule (45). navodnog vođe niškog kriminalno­g klana. E. A.

 ??  ??
 ??  ?? Rođak:
Zoran Ajković
Rođak: Zoran Ajković
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia