Alo!

Nije dobro da aNa bude preMijer!

Zukorlić Se pridruŽio palMi

-

Muamer Zukorlić, lider BDZ-a i poslanik u Skupštini Srbije, tvrdi za „Alo!“da nema svog favorita kada su u pitanju kandidati za budućeg premijera, ali i otkriva da je tokom konsultaci­ja predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću rekao da ne bi bilo dobro da se na mestu premijera nađe ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

- Jesam upozorio predsednik­a Vučića da nije dobro da se na mesto premijera imenuje osoba koja bi zbog svoje seksualne orijentaci­je iritirala duhovna i etička uverenja apsolutne većine građana - istakao je Zukorlić, koji tvrdi da u trci za predsednik­a Vlade ne navija ni za koga. - Nemam svog favorita, ali su za mene presudni stručni, moralni i organizaci­oni kvaliteti budućeg premijera naveo je lider BDZ-a.

Upitan da li to znači da u Skupštini Srbije neće dati svoj glas ministarki Brnabić ukoliko upravo ona bude Vučićev kandidat, Zukorlić tvrdi da tu odluku još nije doneo.

- O tome ću odlučiti nakon što predlog bude predstavlj­en - navodi narodni poslanik i dodaje da smatra da njegov stav nije diskrimina­torski.

- Moji stavovi su bazirani na duhovnim i etičkim uverenjima i lišeni su bilo kakve uvrede - uveren je Zukorlić. Komentariš­ući stav predsednik­a Jedinstven­e Srbije Dragana Markovića Palme, koji je istakao da budući premijer mora da ima decu, Zukorlić navodi da je to logično.

- Ne možete najavljiva­ti borbu protiv bele kuge, a promovisat­i antiporodi­čna opredeljen­ja - zaključio je lider BDZ-a.

D. R.

 ??  ?? I on bi domaćina za premijera: Zukorlić
I on bi domaćina za premijera: Zukorlić
 ??  ?? Smeta konzervati­vcima:
Ana Brnabić
Smeta konzervati­vcima: Ana Brnabić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia