Alo!

Janković od biznismena dobio luksuzni „audi“!

Predrag Pantović je zvanično donirao predsednič­ku kampanju Saše Jankovića sa 200.000 dinara nenovčanog priloga

-

Janković dobio „audi“od biznismena! Predrag Pantović, vlasnik čačanske konfekcije „PS fešn“, dao je Saši Jankoviću, nekadašnje­m ombudsmanu i lideru Pokreta slobodnih građana, luksuzni četvorotoč­kaš za potrebe predizborn­e kampanje. Reč je crnom “audiju“sa čačanskim tablicama, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora.

- Kada je dao ostavku na funkciju zaštitnika građana, Saša Janković je ostao bez službenog automobila. Tada mu je pomogao njegov prijatelj i ustupio mu automobil za potrebe kampanje za šefa države objašnjava naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je nekadašni predsednič­ki kandidat iz jednog luksuznog automobila seo u drugi.

Interesant­no je da je upravo Saša Janković nakon što je podneo ostavku na funkciju zaštitnika građana i dao izjavu novinarima ušao u gradski prevoz, verovatno želeći da pokaže svoju skromnost. On je, naime, automobilo­m zaštitnika građana došao do zgrade Skupštine Srbije, a nakon što je podneo ostavku i obratio se medijima, ušao je u autobus broj 27 kao običan građanin.

No čini se da imidž „običnog građanina” nije dugo zadržao jer je za potrebe kampanje na izborima za šefa države opet seo u luksuzni četvorotoč­kaš.

Inače, pomenuti automobil mnogima je zapao za oko na sada već čuvenom snimku na kojem tadašnji predsednič­ki kandidat Saša Janković dolazi na skup svojih pristalica i umesto da poput mnogih bahatih političara pretrči ulicu tamo gde nije dozvoljeno, on kulturno odlazi do pešačkog prelaza.

Takođe je zanimljivo da se ime Predraga Pantovića može naći na spisku onih koji su donirali kampanju za šefa države tadašnjeg predsednič­kog kandidata Saše Jankovića. Naime, u skladu sa članom 10 Zakona o finansiran­ju političkih aktivnosti, Grupa građana „Za Srbiju bez straha” objavila je spisak donatora čije su donacije premašile iznos jedne prosečne mesečne zarade.

Na petom mestu našao se i gospodin Predrag Pantović iz Čačka, koji je svoju donaciju dao 13. marta 2017. Iznos uplate bio je 200.000 dinara nenovčanog priloga.

Da li je korišćenje pomenutog automobila uključeno u ovaj nenovčani prilog, juče nismo uspeli da saznamo jer gospodin Saša Janković do zaključenj­a ovog broja nije odgovorio na naše pitanje. D. R.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia