Alo!

Đurić: Srpski narod rekao „ne“pritiscima

-

- Srbi su na ovim izborima osvojili više glasova nego ikada do sada, što pokazuje da Srba na KiM ima mnogo više nego što to tvrde pojedini albanski političari. Htela je Kvinta da bira srpske predstavni­ke, htela je Priština da bira srpske predstavni­ke, hteli su svi da mimo Srba biraju srpske predstavni­ke - e pa, ne može, srpski narod na KiM je izabrao legitimne srpske predstavni­ke, odazvao se pozivu Aleksandra Vučića rekao je Marko Đurić, direktor Kancelarij­e za KiM. ustava, promenu granica naše zemlje i da se suprotstav­imo formiranju takozvane kosovske vojske - naveo je Simić.

- Prema do sada pristiglim podacima, Srpska lista je osvojila devet od deset mesta rezervisan­ih za Srbe, ali i zabeležila i rekord u broju glasova za srpsku partiju kada je reč o apsolutnim brojevima. To znači da će poslanički klub Srpske liste po ovim brojevima, zajedno sa predstavni­kom Goranaca, verovatno imati deset poslanika, što je za jednog poslanika više nego u prethodnom sazivu - dodao je on.

O tome ko bi osim Srpske mogao da se nađe u parlamentu, Simić je naveo:

- Pod znakom pitanja je samo da li će poslanički klub brojati devet ili deset poslanika, s obzirom na to da se očekuje brojanje i takozvanih uslovnih glasova, pa očekujemo dodatni rast broja glasova naše liste, ali je takođe zbog malih brojeva glasova koji su potrebni zbog specificno­g sistema koji favorizuje manje liste moguće da još jedna od lista dobije mandat. U ime Srpske liste, želim još jednom da se zahvalim građanima zbog činjenice da je ubedljivom pobedom Srpska lista postala opunomoćen­i predstavni­k srpskog naroda u pokrajinsk­im institucij­ama, gde ćemo se boriti da poverenje i očekivanja građana i naše države Srbije ostvarimo.

 ??  ?? Pristalice Srpske su proslavile dobar rezultat
Pristalice Srpske su proslavile dobar rezultat

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia