Alo!

Kajem se što sam ranio devojČiCu

Goran Kelebuda na saslušanju nije negirao da je ispalio nekoliko hitaca iz službenog pištolja dok je dočekivao goste u porodičnom domu

- Piše: ZLATKO ČONKAŠ redakcija@alo.rs

Policajac Goran Kelebuda pušten je da se brani sa slobode nakon što je juče saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu zbog sumnje da je pucao iz pištolja na svojoj svadbi u Sremskoj Kamenici i tom prilikom ranio desetogodi­šnju devojčicu S. Z. u naselju Alibegovac.

U Osnovnom javnom tužilaštvu rečeno je za „Alo!” da se Kelebuda tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od dve do 10 godina.

Kako saznaje „Alo!”, Kelebuda na saslušanju nije negirao da je ispalio nekoliko hitaca u vazduh iz službenog pištolja dok je dočekivao goste u porodičnom domu i dodao da je spreman da snosi sve zakonske posledice ukoliko se dokaže da je devojčicu pogodio metak iz njegovog oružja.

Kelebuda je pred tužiocem izjavio da se kaje zbog svog nepromišlj­enog poteza te da nije imao nameru da ikome učini nažao, a posebno je istakao da se nada da ranjena devojčica neće imati nikakvih posledica zbog nemilog događaja.

Kelebudin advokat je izrazio sumnju da je devojčica ranjena iz oružja njegovog klijenta zato što su se u isto vreme u neposredno­j

blizini mesta nesreće odvijala još dva svadbena slavlja, na kojima se takođe pucalo.

Međutim, iz policijski­h izvora bliskih istrazi saznali smo da je veštačenje balističar­a potvrdilo da je devojčicu u šaku pogodila košuljica rasprsnuto­g metka ispaljenog

iz službenog pištolja upravo policajca Kelebude.

- Situacija je bila vrlo delikatna. Istražne radnje su urađene vrlo precizno i da nismo imali potpuno poklapanje, sigurno ne bismo prekinuli nečije svadbeno veselje. Bilo bi skandalozn­o da smo napravili grešku i uhapsili čoveka usred svadbe - kaže izvor. S. Z. (10) pogodio je zalutali metak u ruku dok se zabavljala sa dvadesetak dece na rođendansk­om slavlju u igraonici „Avantura”, u naselju Alibegovac koje je od Kelebudine kuće udaljeno oko dva kilometra vazdušnom linijom. Njena majka je u kratkom telefonsko­m razgovoru za „Alo!” izjavila da je devojčica dobro i da ne želi više da priča o nesrećnom slučaju.

 ??  ?? Uhapšenog Gorana vode na saslušanje Na igralištu na kojem je ranjena devojčica bilo dvadesetor­o dece
Uhapšenog Gorana vode na saslušanje Na igralištu na kojem je ranjena devojčica bilo dvadesetor­o dece

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia