Alo!

Migrant optuŽen Za pipkanJe dečaka! preti mu kazna zatvora od šest meseci do pet godina

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu tereti Saida Habibulaha (28) iz Avganistan­a za krivično delo nedozvolje­ne polne radnje

- Piše: SNEžANA Dž. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Optužen Avganistan­ac koji je uhvatio dečaka za polni organ! Protiv Saida Habibulaha (28), koji je boravio u prihvatnom centru u Obrenovcu, podignut je optužni predlog u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu zbog sumnje da je bez ikakvog povoda pipkao M. C. (13) dok je sam sedeo u parku pored izbegličko­g kampa u Obrenovcu, saznaje „Alo!” Migrant se sumnjiči za krivično delo nedozvolje­ne polne radnje, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

Avganistan­cu je posle optuženja produžen pritvor i uskoro ga čeka suđenje.

- Na predlog tužilaštva, sud je doneo odluku da okrivljeni bude zadržan u pritvoru. Suđenje će brzo biti zakazano jer je reč o pritvorsko­m predmetu - kaže Danijela Sinđelić, portparol tužilaštva.

Kako „Alo!” saznaje, Avganistan­ac se izjasnio o događaju odmah posle hapšenja, ali nije bio dovoljno ubedljiv!

- On je negirao da je dečaka uhvatio za polni organ. Međutim, nije uspeo da uveri inspektore koji su ga uhapsili i saslušaval­i da je nevin. Čim je porekao krivično delo, postavilo se pitanje da li je dete izmislilo ceo događaj. Stručnjaci koji su razgovaral­i sa dečakom zaključili su da govori istinu i da ništa nije preuveliča­o - navodi naš izvor upućen u slučaj.

Incident se dogodio 13. maja, oko 16 sati, u parku u ulici Milosava Pavlovića, kod izbegličko­g kampa u Obrenovcu. Migrant se sumnjiči da je prišao dečaku i dodirnuo mu polni organ, a onda mu okrenuo leđa, skinuo farmerke i donji veš i pokazao mu zadnjicu!

Dečak je u ispovesti posle događaja rekao da se našao na meti pedofila posle fudbala sa migrantima, kada su njegovi drugovi otišli kućama.

- Moji drugovi i ja smo često igrali fudbal sa migrantima u parku. Svi iz te ekipe su dobri momci, zbog čega sam mislio da su svi migranti normalni kao oni... Tog dana sam ostao sam u parku kada su se moji drugovi razišli odmah posle fudbala. Hteo sam da predahnem i seo sam na klupu pored jednog migranta. On je odjednom ispružio ruku i uhvatio me za polni organ. Ja sam mu odmah sklonio ruku, a onda ustao sa klupe i krenuo u bazu, sklonište od granja koje sam sa drugovima napravio pored parka. Nisam se okretao, ali sam znao da me prati, jer sam čuo kako pucketaju grančice pod njegovim nogama. Ušao sam u sklonište i čučnuo. On je došao do klupe koja se nalazi ispred baze, skinuo farmerke i pokazao mi golu zadnjicu. Izjurio sam napolje od straha i trčao koliko me noge nose. Na pola moje ulice, koja se nalazi pored parka, sreo sam komšiju i rekao mu šta se desilo - ispričao je dečak posle ovog incidenta.

 ??  ?? Uhapšen nakon prijave mališana
Uhapšen nakon prijave mališana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia