Alo!

Gol posvećujem sinu luki i Ženi kRistini

-

Aleksandar Mitrović, strelac za reprezenta­ciju Srbije protiv Velsa, čovek koji je pogotkom u 74. minutu utakmice održao „orlove“na čelu grupe D, za „Alo!“je otkrio da je gol posvetio porodici. Centarforu Njukasla ovo je peti put da u kvalifikac­ijama trese mrežu protivnika.

- Svaki moj gol, bilo da je u reprezenta­ciji ili u klubu, posvećujem porodici. Sinu

Luki i ženi Kristini! Sa suprugom sam se kratko čuo posle meča. Osim njenih čestitki, dobio sam ih još mnogo, ali zbog psihičkog i fizičkog umora nisam stigao svima da odgovorim. Baš sam umoran, baš mi je potreban predah - iskren je bio Mitrović.

Najbolji strelac nacionalno­g tima mašta o tome da zaigra na Svetskom prvenstvu.

- Vidim sebe na Mondijalu, naravno. Možda i nisam do kraja svestan koliko je to veliko takmičenje jer ga nikada nisam igrao. Ima još dosta reprezenta­tivaca u ovoj generaciji koji dele moje mišljenje, pa nam je to motiv više. Silno želimo da odemo na Svetsko prvenstvo. Dobro je što se vraćamo u utakmice posle lošeg otvaranja, što pokazuje da posedujemo karakter. Iskreno se nadam plasmanu u Rusiju i maštam o tome. Nema panike u našim redovima posle ovog remija, zadovoljni smo jer se i dalje mi najviše pitamo. Drugačije bi bilo da smo izgubili, pa da jurimo druge selekcije - staloženo će Mitrogol.

Međutim, golgeter je svestan činjenice da su neke od prethodnih generacija znale da se okliznu u mečevima sa autsajderi­ma. - Moramo da budemo veoma oprezni. To su utakmice koje vode na Svetsko prvenstvo. Imamo „penale“sa Gruzijom i Moldavijom na domaćem terenu koje jednostavn­o moramo da dobijemo. Po nekim proračunim­a, sedam bodova u preostala četiri kola bi bilo dovoljno da odemo u Rusiju ističe Mitrović.

Naš as je još jednom istakao koliko mu je važno da među našim navijačima, konačno, vlada jedinstvo.

- Bilo je pravo uživanje igrati u onakvom ambijentu, pred 40.000 ljudi. Već sam rekao da ne pridajem značaj tome što sam posle gola otrčao da podelim radost sa publikom na severenoj tribini. Kažem, golove dajem za Srbiju, a ne za Partizan ili Zvezdu. Mislim da tako treba da bude. Veliko hvala navijačima na podršci, imaćemo još prilika da se radujemo - obećava Mitrović. D. J. BUŽIĆ

 ??  ?? Srećna porodica
Mitrović
Srećna porodica Mitrović
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia