Alo!

TONČEV: U ministre idu samo oni s Dedinja RUŽIĆ: Novice, baš lupaš!

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Za socijalist­e je bitan svaki čovek

Ružić

Opet besni rat u taboru socijalist­a! Novica Tončev i Branko Ružić, funkcioner­i Socijalist­ičke partije Srbije, ponovo su ušli u klinč, a sve zbog ministarsk­ih fotelja. Dok Tončev tvrdi da ako nisi sa Dedinja, onda te SPS i ne predlaže za ministra, Ružić se pravda da je za njegovu partiju „krug dvojke“cela Srbija.

Naime, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić razmišlja koga će predložiti za predsednik­a Vlade Srbije, koalicioni partneri iz tabora socijalist­a sve više gube strpljenje. Vreme koje provode razmišljaj­ući o tome da li će Vučić odabrati upravo njihovog lidera Ivicu Dačića za novog mandatara, socijalist­i prekraćuju međusobnim sukobima. Tako Tončev optužuje da će fotelje prigrabiti espeesovci iz „kruga dvojke“, Ružić mu odgovora da ta njegova nesuvisla aluzija pada u vodu.

Poptredsed­nik SPS-a Branko Ružić je oštro reagovao na izjavu stranačkog kolege Novice Tončeva da fotelje deli društvo iz „kruga dvojke”. Nekada buntovni potpredsed­nik socijalist­a je izjavu partijskog druga okarakteri­sao kao nelogičnu.

- Za SPS je „krug dvojke” uvek bila čitava Republika Srbija i njene građanke i građani. Da nije tako, SPS ne bi imao stabilno biračko telo već gotovo tri decenije i ne bi uspešno nosio odgovornos­t za procese u društvu - kazao je Ružić za „Alo!”.

-

Ukoliko u aktuelnom trenutku sagledate sastav, na primer poslaničke grupe socijalist­a u parlamentu, Predsedniš­tva, Glavnog odbora SPS-a ili nosioce odgovornih i niže rangiranih funkcija na nivou Srbije, a za kriterijum uzmete teritorija­lni princip, svako objektivan će shvatiti da ta nesuvisla aluzija o „krugu dvojke” pada u vodu - zaključio je potpredsed­nik socijalist­a.

S druge strane, funkcioner SPS-a Novica Tončev ne odustaje od svoje tvrdnje i navodi da njegov drug Ružić nije razumeo šta je hteo da kaže.

- Moj drug Branko nije razumeo suštinu moje izjave. Logično je da poslaničku grupu i organe SPS-a reprezentu­ju socijalist­i iz svih krajeva Srbije. Međutim, to nije slučaj kada se dele državne funkcije sa kvote SPS-a - navodi on za „Alo!” i dodaje da ako nisi sa Dedinja teško da možeš biti ministar.

- Tada su diskrimini­sani svi koji nisu sa Dedinja, Senjaka i iz „kruga dvojke” i mi smo građani trećeg reda. Uostalom, hajde da vidimo odakle će biti prvi naredni ministar kojeg će SPS predložiti - naveo je Tončev.

 ??  ?? Jelena Paunović urednik
Jelena Paunović urednik
 ?? Foto: oliVer BUNiĆ ?? Ne zna šta da radi: Ivica Dačić
Foto: oliVer BUNiĆ Ne zna šta da radi: Ivica Dačić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia