Alo!

Tužioče, da li te je sramota?!

-

Policajac Goran Kelebuda je hicem iz svog službenog pištolja ranio desetogodi­šnju devojčicu dok je šenlučio zbog ženidbe u svom dvorištu. On je na saslušanju kod tužioca priznao da je pucao i rekao da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Ubrzo je pušten na slobodu, iako je za to krivično delo zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Dobar primer, gospodine tužioce, svima koji uzmu oružje, pa iz njima poznatih razloga „malo zapucaju“. To što je jedan hitac dovoljan da ubije čoveka, koga je briga.

K ako već ide u našoj zemlji, policija uhapsi, ali ona druga strana pusti. I onda nije ni čudno šta nam se sve događa i da pojedini kriminalci u svojim dosijema imaju na desetine krivičnih prijava, a slobodno se šetaju.

D a ne bude zabune, ne verujem da je policajac imao nameru da ikome nanese zlo, ali da nije poštovao zakon, nije. On je taj koji treba da bude primer mladima, da spreči onoga ko bi tako nešto pokušao. I šta mu je opravdanje za to što je učinio?! Bio je srećan što se ženi. Ne sumnjam da jeste, bar bi tako trebalo... Zar se sreća izražava tako što se izvadi pištolj, pa se ospe paljba?

Bilo bi mnogo lepše da je svoju izabranicu uhvatio pod ruku, pa tako njoj i svima okolo pokazao šta je sreća. Zar je moralo oružje da se poteže?!

Sreća u nesreći je da je samo jedan od ispaljenih hitaca ranio, i to lakše, devojčicu koja je bila na proslavi rođendana i sa još 20 mališana se igrala u dvorištu igraonice. Da li sudbina ili ne, hitac je leteo dva kilometra da bi završio u njenom telu. Ona je trenutno u bolnici, a bahati mladoženja policajac u mladinom zagrljaju...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia