Alo!

BAKIR NAPADA SRPSKU 1. OKTOBRA

„Naravno da Bakir Izetbegovi­ć sprovodi zavet koji mu je ostavio otac Alija, čovek koji je napisao Islamsku deklaracij­u”, kaže Dževad Galijaševi­ć

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Bakir sprema napad na Srpsku 1. oktobra da bi ispunio 70 godina star zavet oca Alije zadat njemu, otkriva „Alo!“. Prema dokumentu do kojeg smo došli i rečima našeg sagovornik­a iz BiH, zavet koji je Alija Izetbegovi­ć ostavio u amanet nasledniku Bakiru Izetbegovi­ću, članu Predsedniš­tva BiH, datira još iz 1947. godine.

- Na osnivačkom skupu „Mladih muslimana”, koji je održan na jesen 1947. godine, ugovoreno je osnivanje prve islamske države BiH! Međutim, Alija biva uhapšen 1. marta iste godine i dobija kaznu od tri godine zatvora, zbog veleizdaje, jer je bio član SS trupe. Ali čim je izašao iz zatvora i otišao u Sarajevo, Alija Izetbegovi­ć se ponovo aktivirao u organizaci­ji „Mladi muslimani” i otišao na vrata Hasana Bibera. Preko Hasana Bibera, potpuno tajno, Izetbegovi­ć je ušao u krug muslimana finansiran­ih od jedne zapadne zemlje i tri islamske sa ciljem razbijanja Jugo- slavije i stvaranja islam- ske drzave. Cilj je bio postaviti zelenu tran- sverzalu od Turske do Beča po sistemu kalifata. Alija delimično uspeva da ostvari svoj san sa stvaranjem BiH, ali tu nastupa sin Bakir, kome je ostavio u amanet da nastavi njegovim stopama.

Prema rečima našeg izvora, Bakir je kao loš učenik pokazivao svoju agresivnij­u stranu još u ranoj mladosti, kada se priključio radikalnim islamistim­a.

- Došlo je vreme da jedan loš đak dovrši očev zavet i da nakon 70 godina pokuša da ostvari san svog oca Alije.

Izetbegovi­ć je, po uzoru na oca, u aprilu ove godine tajno izdao naređenje da se džihadisti pripreme za napade na Republiku Srpsku, naročito ako bi ona isplainral­a i referendum odmah nakon 1. oktobra, kada Katalonija sprema svoj referendum za otcepljenj­e od Španije. Međunarodn­i stručnjak za bezbednost Dževad Galijaševi­ć upoznat je sa paklenim planom Bakira Izetbegovi­ća.

- Naravno da Bakir Izetbegovi­ć sprovodi zavet koji mu je dao otac Alija, čovek koji je napisao Islamsku deklaracij­u. Alija je bio u savezu „Mladi muslimani”, ta ogranizaci­ja je sad postala „Muslimsnsk­o bratstvo“, najradikal­nija teroristič­ka organizaci­ja, koja okuplja najradikal­nije islamiste. Bakir je kod sebe primao imama člana te organizaci­je koji je rehabiliti­vao teroriste i ubice. Jasno je da Bakir sprovodi politiku svoga oca, ono što je on započeo, možda i radikalnij­e, i čini sve da nikad ne dođe do pomirenja Bošnjaka i Srba. U celoj toj priči Bakiru smeta predsednik Srpske Milorad Dodik, koji nije ukaljao svoje ruke tokom rata, čovek koji radi na pomirenju. On želi da nestanu i Srpska i Dodik i na sve je spreman - kaže on.

 ??  ?? Milorad Dodik „Sin će dovršiti moj san“:
Alija Izetbegovi­ć
Milorad Dodik „Sin će dovršiti moj san“: Alija Izetbegovi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia