Alo!

Zbog greške suda huligani bez kazne?!

-

To može samo na srpskom sudu! Suđenje inspektoru Nenadu Jovanoviću i još petorici za napad na novinarku Tanju Janković i nanošenje teških povreda njenom ocu i sestri moglo bi da bude obustavlje­no zbog navodne zastarelos­ti prekršajno­g postupka, iako je prethodno doneto rešenje da se taj postupak prekida do okončanja krivičnog postupka. Još gore, iako je ta odluka nezakonita, konačna je i sudija može da obustavi i krivični postupak. Naime, sudija Dragan Stanković doneo je još februara 2013. rešenje kojim se prekida prekršajni postupak protiv Jovanovića i još petorice za napad na porodicu Janković jer je protiv njih za isto delo podneta i krivična prijava. Međutim, ovaj postupak je nedavno i definitivn­o obustavlje­n zbog navodne zastarelos­ti. Da prekid prekršajno­g postupka traje do momenta donošenja odluke u krivičnom postupku, potvrđuje i Prekršajni apelacioni sud. - Prekid prekršajno­g postupka traje do donošenja pravosnažn­e sudske odluke u krivičnom postupku - navodi Zoran Pašalić, predsednik Prekršajno­g apelaciono­g suda.

Istovremen­o, porodica Janković nije bila ni obaveštena o odluci o zastarevan­ju.

- Tu odluku nikada niko nije poslao ni nama ni tužiocu jer da jeste, žalili bismo se. Za nju smo saznali od advokata okrivljeni­h, kao i tužilac i sudija. Nakon što sam pisala Apelaciono­m prekršajno­m sudu, predsednik Pašalić mi je odgovorio da je odluka doneta, kao i da ona nije po zakonu, međutim, da je konačna, ali da je zbog toga što nije po zakonu pokrenuta kontrola predmeta. Međutim, mi od toga nemamo ništa jer sada mogu da obore krivični postupak, odnosno, može da bude obustavlje­n. Sve zavisi od toga da li će sudija uvažiti odluku koja evidentno nije po zakonu - priča za „Alo!” Tanja Janković.

Kako kaže, još će njena porodica izvući deblji kraj.

- Na kraju će još onima koji su prebili mog oca i sestru građani, poreski obveznici, platiti sudske troškove, umesto da huligani budu u zatvoru. Pritom sestra i ja ostajemo okrivljene po lažnoj prijavi da smo mi njih napale i prebile. Strašno - zaključuje Jankovićev­a. I. Žigić

 ??  ?? Tanja Janković
Tanja Janković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia