Alo!

Lako zaostalom komšiji gurao polni organ u usta

-

Lj. B. (39) svom komšiji (23), lako mentalno zaostalom mladiću, gurao je prst u anus i primorao ga na oralni seks, zašta ga je Osnovni sud osudio na dve i po godine zatvora.

Neoženjeni i nezaposlen­i Lj .B. iz prigradsko­g Novog Naselja, otac jednog deteta, bio je optužen za nedozvolje­ne polne radnje nad svojim komšijom koga poznaje od rođenja, koji ima Vilijams-Bernsov sindrom i odlazi u Dnevni boravak za osobe sa posebnim potrebama. Gnusno delo nad mladićem, koji nije mogao da se brani, izvršio je dva puta, 29. juna i 1. jula 2015. godine.

- Prvi put ga je pozvao u svoju kuću, a onda odveo u šupu, gde je svoj polni organ mladiću stavljao u usta. Potom mu je skinuo pantalone, oblizao svoj prst i gurao ga u anus oštećenog, da bi onda pokušao da gurne i svoj polni organ, ali u tome nije uspeo. Dva dana kasnije, dok se nalazio u dvorištu svog komšije, Lj. B. je ponovo pozvao oštećenog da dođe, a onda ga je odveo u neosvetlje­ni deo dvorišta. Najpre je mokrio, pa je potom nedozvolje­ne polne radnje ponovio na isti način kao i prvi put. Na kraju je mladiću rekao da o tome nikome ne sme da govori, ali je on po dolasku kući ispričao majci da je silovan, posle čega je ona pozvala policiju - detalji su iživljavan­ja tog Valjevca nad komšijom, koji su otkriveni tokom suđenja.

Pred sudijom Aleksandro­m Džokovićem, međutim, Lj.B. je poricao optužbe. Štaviše, optuženi je naveo da je 1. jula, dok je komšiji „pomagao nešto u garaži“, do njega došao oštećeni i „počeo da ga mazi“, na šta on nije reagovao, misleći da se lako zaostali mladić „šali“, te da je shvatio da je „ozbiljno“tek kada mu je oštećeni „svukao pantalone i uhvatio ga za polni organ“.

Nakon hapšenja Lj. B. policija je kao dokaz uzela mladićev donji veš i bermude.

Veštačenje na Biološkom fakultetu u Beogradu je potvrdilo prisustvo DNK osumnjičen­og na gaćama oštećenog, a veštak se izjasnio da je potpuno realno da je DNK Lj. B. na to mesto dospeo na način na koji je tvrdio oštećeni.

Uz dvoipogodi­šnju kaznu zatvora, sud je za Lj. B. produžio i zabranu prilaska i komunikaci­je sa oštećenim. Okrivljeni na prvostepen­u presudu ima pravo žalbe Višem sudu.

P. V.

 ??  ?? Zbog mučenja mladića dobio dve i po godine zatvora
Zbog mučenja mladića dobio dve i po godine zatvora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia