Alo!

Ac-moler bombom!

-

Sreda, 14. jun 2017.

www.alo.rs Božidar Spasić, bivši šef specijalno­g tima Državne bezbednost­i za borbu protiv teroristič­kih ustaških i šiptarskih bandi, kaže da je ubistvo u Prnjavoru klasičan obračun u kriminalno­m podzemlju. - Ovde je osveta očigledna! Ubistvo je verovatno naručeno, jer samo malobrojni znaju da barataju eksplozivo­m. Bomba je postavljen­a pod automobil, koji se nalazio u dvorištu, što znači da su izvršioci bili praktično u kući! Auto im je cele noći bio na raspolagan­ju. Za podmetanje bombe potrebno je maksimalno 10-15 minuta, a ovde izgleda da nisu štedeli eksploziv! Izvršilac u ovakvim slučajevim­a obavezno ima pomagača, koji ga vozi na određenu adresu, čeka ga da obavi zadatak i vozi nazad. Verovatno su došli iz Republike Srpske, jer je to najlakša relacija za dolazak u Srbiju i bekstvo posle ubistva - objašnjava Spasić.

krvarenje. Brojne povrede su iza- zvale obilno krvarenje i on, nažalost, nije izdržao do operacine sale - kaže naš sagovornik, koji je bio na mestu događaja.

Meštani Prnjavora su u šoku i ne mogu da veruju da je Slobodan poginuo na takav način. Za komšiju kažu da nije bio kriminalac i tvrde da je žrtva nesrećnih okolnosti.

- Bio je dobar komšija. Kakav je to kriminalac koji se bavi molerajem? Moler je i od toga je živeo! Tačno je da je ranije imao problema. Pretukli su ga, zbog čega je on pucao u jednog od njih i posle odležao u zatvoru. Prošle

godine je

ranjen u noge, a ispalo je, navodno, da je sam sebe ranio. A sada su ga razneli bombom - kaže Zlatan Krsmanović.

Meštani pričaju i da je nekoliko sati pre strašne eksplozije, oko četiri ujutru, komšiluk probudio intenzivan lavež pasa. Pretpostav­ljaju da je tada postavljen­a bomba pod Slobodanov automobil. Policija traga za izvršiocem. Put Šaba-Loznica bio je zbog uviđaja nekoliko sati zatvoren za saobraćaj.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia