Alo!

Optužen da je fingirao premetačin­u

-

Jasmina je zadobila višestruke otvorene utisnute prelome kostiju lobanje sa povredom mozga, usleg čega je preminula na licu mesta. Goran se tereti da je, kako bi prikrio zločin, najpre šipku bacio u septičku jamu u dvorištu, da je u kupatilu skinuo krvavu majicu sa tela i oprao ruke, a zatim izvršio fingiranu premetačin­u kuće. Optužen je da je glavom više puta udario u futer ulaznih vrata dnevne sobe i u zid u hodniku kuće, u nameri da povrede na glavi prikaže kao rezultat napada nepoznatih razbojnika, da bi u jutarnjim časovima izašao ispred kuće i legao na betonsku stazu ispred ulaznih vrata, dozivajući upomoć. 37 centimetar­a, prečnika 2,7 centimetra, pa je, vrativši se u spavaću sobu, prišao oštećenoj, koja je i dalje sedela na krevetu, i zadao joj petšest udaraca po podlaktica­ma obe ruke, pošto je rukama pokušala da zaštiti lice. Onda se popeo na krevet i seo preko karličnog dela tela oštećene, okrenut prema njoj licem u lice, i pri tom joj šipkom zadao više od 10 udaraca po glavi, čime joj je naneo teške telesne povrede opasne po život - pročitao je optužnicu zamenik OJT Ivan Simonović.

Živković se pak branio da nije planirao zločin, već da mu je „pao mrak na oči” nakon što mu je žena navodno priznala da ga je varala sa dvojicom komšija i šefom u Mariboru.

- Lakše bi mi palo da me je udario infarkt ili kap nego što sam moje sinove doveo u ovakvu situaciju. Sećam se samo da sam je udario po rukama i više ništa. Samo se sećam Jasminine krvave glave na jastuku i ja kako klečim pored nje. Shvatio sam šta sam uradio, hteo sam i sebe da ubijem, pa sam se udarao šipkom po glavi i glavom u zid, zbog čega sam se onesvestio.

Kada sam se osvestio posle četiri sata, dopuzao sam do dvorišta i zatražio pomoć - pravdao se Goran. B. J.

 ??  ?? Šipku kojom je ženi smrskao glavu bacio u jamu
Šipku kojom je ženi smrskao glavu bacio u jamu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia