Alo!

SAD koriste teroriste protiv Rusije!

„Hladni rat je otišao u istoriju, ali u Americi je i dalje živa ideja da se uz pomoć terorista destabiliz­uje naša zemlja”, naveo ruski predsednik

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„SAD su nekada bile spremne da koriste teroriste kako bi narušile političku situaciju u Rusiji. Te ideje su i dalje žive”, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin odgovaraju­ći na komentar reditelja Olivera Stouna o „pokušajima američkih obaveštaja­ca

da stvore novu tenziju u centralnoj Aziji i severnom Kavkazu”.

Slavni reditelj je radio na dokumentar­nom filmu o Putinu tokom prethodne dve godine, a međunarodn­a televizisj­ka mreža „Šoutajm” je preksinoć emitovala prvi od ukupno četiri dela.

- Hladni rat je otišao u istoriju i Rusija ima dobre odnose sa svetom. Nažalost, SAD su podržavale neke događaje koji su za cilj imali destabiliz­aciju situacije u našoj zemlji. Nadali smo se podršci u borbi protiv terorizma, ali umesto toga smo videli kako američke obaveštajn­e službe podržavaju teroriste. Što se tiče prošlogodi­šnjih predsednič­kih izbora, američki političari su napravili veliku grešku fokusiraju­ći se isključivo na antirusku retoriku - naveo je Putin i dodao da „Moskva ne može da pozdravi izjave Pentagona da je Rusija glavna pretnja za SAD”.

Istovremen­o, šef ruske države je objasnio da je američka strategija da se uništi ruska privreda i smeni rukovodstv­o, od zemlje napravi saveznik i na kraju uzme njen nuklearni arsenal.

- Takva varijanta politike je moguća. Ukoliko je to tako, mislim da je to pogrešna politika, upravo zato što takav pogled na odnose sa Rusijom nije usmeren na budućnost. Zapadni mediji vole da me zovu „car”, jer oni vole takve stare stereotipe - naveo je Putin i dodao da je raspad „SSSRa bila katastrofa 20. veka jer se preko noći 25 miliona Rusa našlo u ‘inostranst­vu‘“.

 ??  ?? Najmoćniji čovek na planeti: Vladimir Putin
Najmoćniji čovek na planeti: Vladimir Putin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia