Alo!

„Orlovi”, igrajte brže!

- Piše: KOLJA BESAROVIć redakcija@alo.rs

Ukoliko želimo da

Srbija izbori plasman na Prvenstvo sveta u Rusiji, “orlovi” moraju popraviti igru, odnosno igrati mnogo brže nego u dosadašnje­m toku kvalifikac­ija, smatra nekadašnji reprezenta­tivac Jugoslavij­e Radmilo Mihajlović.

- Žao mi je što u sjajnoj atmosferi koja je stvorena na “Marakani” nismo dobili meč u kojem smo objektivno morali da savladamo slabijeg rivala kakav je Vels. Reprezenta­tivcima nemam šta da zamerim na zalaganju, ali činjenica je da, posebno u prvom poluvremen­u, nismo igrali dobro, već sporo i kalkulants­ki. Ne znam šta je razlog takve igre, možda se radilo o umoru igrača. Istina je da je u drugom poluvremen­u, posle ulaska Gudelja i Prijovića, koji se odlično slaže sa Mitrovićem i sjajno igra glavom, nastup naše selekcije bio kvalitetni­ji - kaže na početku razgovora za “Alo!” nekadašnji napadač Željezniča­ra, Dinama, Šalkea i Bajerna.

Mihajlović veruje da bi u narednim mečevima šansu trebalo da dobiju novi igrači, iz mlade reprezenta­cije.

- Imamo generaciju mladih reprezenta­tivaca koji nadolaze. Možda bi priliku u A reprezenta­ciji u preostalim kvalifikac­ionim duelima trebalo pružiti Živkoviću i Gaćinoviću i tako ubrzati igru. Muslin je, inače, stvorio odličnu atmosferu u reprezenta­ciji, koja nastupa u sistemu 3-5-2, ali igra naše selekcije u meču sa Velsom nije bila dobra - smatra nekadašnji golgeter.

Mihajlović ipak veruje da naša reprezenta­cija može da obezbedi vizu za nastup u Rusiji, ali procenjuje da je za tako nešto potrebno da u preostalim mečevima, pored dva trijumfa na domaćem terenu, ostvarimo bar jednu pobedu u gostima.

- Smatram da nam je za prvo mesto u grupi neophodno da savladamo Gruziju i Moldaviju na našem terenu, te uzmemo tri boda ili u Austriji, ili u Republici Irskoj. Naša kvalifikac­iona grupa je objektivno jedna od slabijih. Ako nismo u stanju da pobedimo Irce ili Austrijanc­e, koji ne spadaju među najjače selekcije sveta, šta bi onda na Mondijalu imali da tražimo u duelima sa najkvalite­tnijim reprezenta­cijama poput Italije, Španije, Nemačke... Ipak sam optimista i verujem da možemo u Rusiju - zaključio je Mihajlović.

„šansu

treba pružiti Živkoviću i Gaćinoviću. Moramo uzeti tri boda u austriji ili irskoj ukoliko želimo direktno u rusiju”

 ??  ?? Ukazuje na greške: Radmilo Mihajlović Ko će na Mondijal:
Matić i Remzi
Ukazuje na greške: Radmilo Mihajlović Ko će na Mondijal: Matić i Remzi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia