Alo!

Durent skinuo „kralja” sa trona! Voriorsi su u finalnoj seriji savladali ekipu Lebrona Džejmsa sa 4:1

- Piše: L. DUMELJIć luka.dumeljic@alo.rs

Košarkaši Golden stejta novi su šampioni NBA lige! Predvođeni Kevinom Durentom, Voriorsi su u finalnoj seriji sa 4:1 savladali Klivlend „kralja“Lebrona Džejmsa, koji nije uspeo da odbrani prestižni trofej.

Tim iz Ouklenda je u petom meču finala pobedio Kavalirse rezultatom 129:120, čime je osvojena peta titula u istoriji kluba, a druga u poslednje tri godine. Za najkorisni­jeg igrača proglašen je Durent, koji je prvi put došao do šampionsko­g prstena, a protiv Klivlenda je prosečno beležio 35,2 poena, 8,4 skoka i 5,4 asistencij­e, dok je u završnom susretu ubacio 39 koševa.

- Ugledao sam se na Džejmsa iz našeg finala 2012, kada me je pobedio u dresu Majamija. Čekao sam ga sve ove godine i jedva sam dočekao da ga izazovem. Znao sam da će biti prava bitka! Ređao je tripl-dablove, bio je nezaustavl­jiv, ali je sada 1:1 u finalnim okršajima između nas. Moramo da ponovimo - rekao je Durent.

Osim Kevina, najzaslužn­iji za to što se trofej Lerija O’Brajena vratio Voriorsima je Stef Kari. On je drugi put postao šampion, a već razmišlja o trećem naslovu prvaka.

- Do titule smo došli tako što smo naučili lekciju posle poraza u finalu od Klivlenda prošle sezone. Blagoslove­ni smo što se već tri godine borimo za pehar! Sjajno je vratiti „Lerija” kući i spreman sam da to uradimo opet rekao je Kari.

Lebron Džejms, najbolji igrač Klivlenda, nije krio razočaranj­e posle poraza, ali je čestitao Voriorsima, poručivši da su najbolji tim u ligi.

- Nemam zbog čega da se preispituj­em, pošto sam dao sve od sebe u ovih pet utakmica. Izgubili smo, oni su bili bolji.

Pokazali su da su najbolji tim ove i u poslednje tri sezone - rekao je Džejms.

„Kralj” je u poslednjem meču upisao 41 poen, ali to nije bilo dovoljno da produži seriju. On je istakao da nije srećan što je Durent osvojio trofej.

- Uopšte nisam srećan što je on osvojio titulu. Kada sam prvi put prigrabio trofej, osećaj je bio nalik onom kada sam dobio prvog sina - poručio je Džejms.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia