Alo!

Mitre, i ja bih s tobom otrčao na sever „marakane”! Izgubili smo jednu meč-loptu

- Dragutin.buzic@alo.rs

Piše: D. J. BUŽIĆ U navijačkim krugovima i dalje je glavna tema - kako je Aleksandar Mitrović, bivši fudbaler Partizana, „smeo” da u nedelju uveče otrči ka severnoj tribini „Marakane”? Odakle mu „hrabrost“da priđe ogradi iza koje se tradiciona­lno decenijama okupljaju najvatreni­je pristalice Crvene zvezde i da tamo proslavi izjednačuj­ući gol koji je postigao za Srbiju u meču sa Velsom (1:1).

Za mnoge je to bila nestvarna scena, nesvakidaš­nja, ali je ta dečačka, iskrena sreća našeg reprezenta­tivca naišla na odobravanj­e cele Zvezdine tribine. Divljenje i odobravanj­e za ovaj obostrani „gest dobre volje” kroz razgovor za „Alo!” iskazuje legendarni reprezenta­tivac Savo Milošević, još jedan bivši partizanov­ac, koga su navijači Zvezde proganjali tokom čitave karijere.

Eto, na kraju je Mitrović preskočio reklame i preko atletske staze otrčao u nepoznato - da li ste bili iznenađeni?

- Da sam kojim slučajem igrao za Srbiju protiv Velsa i da sam postigao gol na jednoj tako važnoj utakmici, uradio bih istu stvar kao Mitar, otrčao bih ka severnoj tribini, kada je već pogodak pao na toj strani terena. Oduševio me je. I momak je rekao jednu fenoimenal­nu stvar

- igrao sam za Srbiju, a ne za Partizan ili Zvezdu. Najmanje kako bismo mogli da mu se zahvalimo za sreću koju nam je doneo kod izjednačuj­ućeg gola je da dozvolimo dečku da se raduje pred svojim narodom - naglašava Savo.

Čekajte, pa vi ste postigli 37 golova za reprezenta­ciju, mnoge od njih u Beogradu, pa nikad niste pohitali navijačima Zvezde u zagrljaj?

- Tačno je, nisam, ali u nedelju nije bila situacija da su se na severnoj tribini „Marakane” nalazili najvatreni­ji navijači Crvene zvezde. Ajde, i to je negde Mitru, verovatno, bilo u podsvesti. Ali ljudi, igra naša reprezenta­cija, igra Srbija. Ostavimo malo po strani Partizan i Zvezdu.

da su „orlovi” Milošević smatra

u meču sa Velsom, bili bliži pobedi sami

sreća što i dalje ali dodaje da je krojimo svoju sudbinu.

da li i dalje od nas zavisi - Najbitnije je da

na Svetsko prvenstvo. ćemo se plasirati loptu

Velsa jednu meč

Imali smo protiv grupi

odlepimo u našoj da se na trenutak vodi

drugo mesto, koje i osiguramo bar rastere

do kraja igramo u baraž, i zatim Nažalost, nismo ćeno za prvu poziciju.

S bili bliži trijumfu. uspeli, iako smo

nismo pobedili, obzirom na to da

da nismo izguveoma je bitno

Savo. bili - naglašava

Koliko god predstavni­ci i jednog i drugog kluba mislili da su bitni, smatram da je reprezenta­cija najbitnija za ovaj naš, srpski fudbal.

U većem delu reprezenta­tivne karijere bili ste uskraćeni za ljubav navijača s one strane Topčidersk­og brda?

- Iz ličnog iskustva znam da kada je publika uz vaš tim, uz vašu reprezenta­ciju, pružate bar 20 odsto više od trenutnih mogućnosti. Fenomenaln­o sam se osećao na stadionu, među navijačima je vladala pozitivna energija. Kada bi publika nastavila da bodri naš nacionalni tim, mi bismo sa manje straha igrali kvalifikac­ije za velika takmičenja - uveren je Savo Milošević.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia