Alo!

Priznao da je nožem ubio bivšu suprugu!

-

Miloš Čodanović (28), koji je 7. februara ove godine sa više uboda kuhinjskim nožem ubio bivšu suprugu Moniku

Ikotić (43), osuđen je na 11 godina zatvora.

Državni prvak u bacanju kugle sa oštećenim vidom potpisao je sporazum o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvo­m u Subotici.

- Viši sud u Subotici je prihvatio sporazum o priznanju krivice, zaključen između višeg javnog tužioca i okrivljeno­g, i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina za krivično delo ubistva - kaže Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Miloš Čodanović nema pravo žalbe na presudu koja je doneta 9. juna, a prema nezvanični­m informacij­ama, pitanje je dana kada će iz Okružnog zatvora u Subotici biti prebačen najverovat­nije u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Dok je predmet bio još u fazi istrage, Čodanović je pre dva meseca čak ulagao i žalbu na rešenje o produženju pritvora, a zatim su stručnjaci veštačili ubicu u Specijalno­j zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Kako se svirepo ubistvo dogodilo, za „Alo!“je posle tragedije ispričala Julija Ikotić, majka žrtve. Iako nisu bili više u braku, ubica je došao u Monikinu kuću sa buketom cveća, što je sirotu ženu navelo da pomisli da želi pomirenje.

- Bili su u kuhinji i ja sam odjednom začula jauke svoje ćerke. Uletela sam u prostoriju, uhvatila sam nož i vukla sam ga za kaput. Gurnuo me je i seo na mene, a Moniku je i dalje ubadao nožem. Držao je nogom vrata, hteo je i mene da ubije, ali sam nekako uspela da izađem iz kuhinje i pozovem Hitnu pomoć - ispričala je Julija Ikotić.

Dok je policija hapsila parasporti­stu, on je rekao da „zna da je kriv, ali da ima dobre advokate, koji će ga izvući“. Kada su iznosili Monikino telo, medicinski­m tehničarim­a je doviknuo: „Spasite mi ljubav.“

Monika Ikotić je preminula u subotičkoj Opštoj bolnici od smrtonosni­h udaraca i posekotina na levoj šaci, levoj podlaktici, nadlaktici, levoj dojci i dubokog reza ispod potiljka, koji se pružao do kičmenog stuba. Za sobom je ostavila dvoje dece iz prvog braka, dok je sa ubicom bila u braku tri godine, do 2016. godine. B. V.

 ??  ?? Miloš nožem izbo Moniku
Miloš nožem izbo Moniku
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia