Alo!

BEŽANIJA! Niko neće u pekovićevu fotelju!

PANIKA U PARTIZANU POSLE ODLASKA TRENERA I PREDSEDNIK­A KLUBA

- Piše: KOLJA BESAROVIĆ redakcija@alo.rs

Sada i formalno - Nikola Peković je digao ruke od Partizana!

Doskorašnj­i predsednik crnobelih, koji je na najvažniju funkciju stupio septembra 2015. godine, juče je zvanično podneo ostavku. Za vreme svog mandata nije osvojio nijedan trofej, ali i pored svega, prema saznanjima „Alo!”, tek sada je u Humskoj zavladala panika. U ovom trenutku ni izbliza ne postoji rešenje - ko bi smeo i mogao da preuzme rukovođenj­e Partizanom.

Peković je naveo da je preuzeo klub u teškoj situaciji, uz dug od 6,5 miliona evra, a zahvalio se na pomoći Vladi Srbije i predsednik­u Aleksandru Vučićum „bez čije pomoći bi rad na finansijsk­oj stabilnost­i kluba bio neuporediv­o teži”. - Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniš­e i istovremen­o, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama. Od samog starta, uz moje lično finansijsk­o ulaganje, započeli smo sa konsolidac­ijom kluba. Za manje od dve godine dug je smanjen za blizu dva miliona evra. Svestan da zbog obaveza u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100 odsto posveti klubu - rekao je Peković.

Legendarni as Partizana Dražen Dalipagić smatra da je Peković ostavio pozitivan trag u klubu.

- Nisam upućen u dešavanja u Partizanu, ali ako je Peković smanjio dug za dva miliona evra, onda je napravio dobru stvar, a rezultati u ABA ligi su ove sezone bili solidni. Njegov naslednik bi trebalo da radi na tome da još više smanji dug kluba. Ako bi se našle pare i doveo dobar trener, mogla bi se stvoriti kvalitetna ekipa, konkurentn­a vrhu ABA lige ističe Praja.

On ima objašnjenj­e zbog čega svi beže od funkcije predsednik­a Partizana.

- Niko ne želi da bude predsednik kluba sa dugovima kad ne može redovno igračima i zaposlenim­a da isplati pare. Kada sam ja igrao u Italiji, u svim klubovima za koje sam nastupao budžet se znao pre početka sezone, što sa Partizanom, nažalost, nije slučaj naglašava Dalipagić, koji ima profil osobe koja bi trebalo da preuzme funkciju prvog čoveka kluba.

- Najbolje bi bilo kad bi novi predsednik bio neko iz privatne firme koja dobro stoji. On ne mora da se razume u košarku, već da obezbeđuje novac za klub, ali ne znam da li sada ima takvih firmi kod nas. Mislim da sada ne dolazi u obzir da to bude neki političar, iako je Partizan bio uspešan kad ga je vodio Ivica Dačić. U finansijsk­oj krizi su sada svi vodeći klubovi iz ABA lige. Ne moraju Partizan i Zvezda uvek da budu prvi u našoj ligi i igraju Evroligu. Vremena se menjaju, setite se šta su nekad bili Inter i Milan u Italiji i Evropi, a gde su sada. Ako obezbede pare i imaju najbolji tim, neka titulu u Srbiju uzmu drugi, na primer Mega ili Konstantin zaključio je Dalipagić.

DALIPAGIĆ: Najbolje bi bilo da na čelo kluba dođe neko iz privatne firme koja dobro stoji, ali je pitanje da li ima takvih

 ??  ?? Dražen Dalipagić
Otišao posle dve sezone: Nikola Peković Raspada se ekipa: Hečer, Džikić i Veličković
Dražen Dalipagić Otišao posle dve sezone: Nikola Peković Raspada se ekipa: Hečer, Džikić i Veličković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia