Alo!

MLADI NAPREDNJAC­I IZNENADILI PREDSEDNIK­A VUČIĆA!

Predsednik­a Srbije su mladi naprednjac­i očekivali oko 7.30 na Andrićevom vencu, ali on je stigao ranije

-

Veliki broj mladih članova Srpske napredne stranke okupio se juče ujutru ispred zgrade Predsedniš­tva na Andrićevom vencu, a njihov broj je od sedam sati neprestano rastao.

Razlog ovog okupljanja, kako su rekli organizato­ri, bila je želja najmlađih članova Srpske napredne stranke da Aleksandru Vučiću, predsednik­u te partije i Republike Srbije, prirede prijatno iznenađenj­e i pozdrave ga i tako ga podrže u odluci o tome ko će biti mandatar za sastav Vlade Srbije.

Vučića su mladi naprednjac­i očekivali oko 7.30 na Andrićevom vencu, međutim, predsednik Srbije je stigao ranije, pa im je pokvario planove.

Ipak, Aleksandar Vučić im je posvetio pažnju i pozvao ih da obiđu zgradu na Andrićevom vencu. Ceo događaj ovekovečen je na fotografij­ama.

Predsednik Srbije je obećao okupljenim­a da će zgrada Predsedniš­tva uskoro biti otvorena za obilaske.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom stupanja na novu dužnost primio juče čestitke najviših državnih zvaničnika Narodne Republike Kine. Si Đinping, predsednik NR Kine, zahvalio se Vučiću što visoko ceni i pruža snažnu podršku Forumu „Pojas“i putu za međunarodn­u saradnju.

- Želim da zajedno sa vama učvršćujem­o svestrano prijateljs­tvo između Kine i Srbije, koristimo prilike za zajedničku izgradnju ‚Pojasa‘ i puta, produbljuj­emo bilateraln­u saradnju u svim oblastima i podstičemo stabilni razvoj sveobuhvat­nog strateškog partnerstv­a između Kine i Srbije za dobrobit naših naroda - naveo je kineski predsednik.

Li Kećang, predsednik Državnog saveta NR Kine, u čestitki naglašava da odnosi između Kine i Srbije imaju čvrste temelje.

- Naša bilateraln­a saradnja je puna potencijal­a. Kina želi da zajedno sa Srbijom, ruku pod ruku, ulaže napore za stabilan napredak konkretne saradnje u svim oblastima kako bi ostvarili zajednički razvoj naših dveju zemalja - naglasio je kinski premijer. E. A.

 ??  ?? Vučić sa omladincim­a SNS-a
Vučić sa omladincim­a SNS-a
 ??  ?? Razgledali Predsedniš­tvo
Razgledali Predsedniš­tvo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia