Alo!

Zvezdo, a šta dalje?

-

K ošarkaši Crvene zvezde su osvajanjem trećeg trofeja u 2017. godini okončali jednu od najboljih sezona u istoriji kluba sa Malog Kalemegdan­a. Prvo su osvojili Kup Radivoja Koraća, potom su pokorili Jadransku ligu sa svega tri poraza u celoj sezoni, da bi u finalu plej-ofa Superlige samleli FMP za treću titulu u nizu, a ukupno 18. naslov prvaka države.

U

Evroligi su izabranici Dejana Radonjića bukvalno terali košarkašku Evropu da priča o njima. Od kraja decembra do početka februara redom su rušili velikane kakvi su Real, CSKA, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi, Baskonija i Panatinaik­os, za sedam pobeda u nizu. Sa ukupno 16 trijumfa, uz 14 poraza, bili su nadomak plasmana u četvrtfina­le najelitnij­eg evropskog takmičenja, ali im je karta za Top 8 izmakla samo zbog lošijeg skora u okršajima sa Darušafako­m.

K ada se podvuče crta, Zvezda je imala savršenu sezonu! Njena šampionska generacija igrala je nestvarno, moćno i ubedljivo. A sada, kada su crveno-beli ratnici osvojili tripletu i idu na zaslužene odmore, pitanja o sledećoj sezoni se nameću sama...

P osle ovakve sezone svaki „delija” sa pravom razmišlja o fajnal-foru 2018. godine, koji se igra u Beogradu. Međutim, ako se zna kroz kakve je finansijsk­e probleme tim prošao, da su igrači dobili svega četiri plate za fantastičn­e rezultate, a trener Radonjić jedva tri, jasno je da će navijači ovu sezonu dugo pamtiti.

U govori su istekli Radonjiću, Simonoviću, Laziću, Voltersu i Tompsonu. Mitrović samo što nije potpisao za Bamberg, a oko Jovića evropski moćnici uveliko stežu obruč. Zvezdo, a šta dalje?! Svima je jasno da teško da može bolje od ovoga.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia