Alo!

Evo koliko brzo nam stižu „migovi”!

-

doneo u najboljem interesu Srbije. Međutim, od svih „spoljašnji­h“ocena izbora Brnabićeve o kojima smo govorili mnogo su mi značajnije „unutrašnje“ocene, odnosno kako će da nova vlada da funkcioniš­e. To me mnogo više zanima...

Očekujete li da novi premijer promeni i dosadašnji kurs Vlade?

- Ono što nikako ne bismo smeli da dozvolimo jeste da nova Vlada bude sporija od ove. Smatram da glavni ciljevi treba da ostanu isti, a to su evropski put, regionalna stabilnost, dosadašnja spoljna politika, dalji ekonomski rast i povećanje zarada i penzija. Poznajući Anu, sa kojom sam radila na poboljšanj­u položaja Srbije na Duing biznis listi i uvođenju elektronsk­ih građevinsk­ih dozvola, verujem da će nastaviti započete reforme. I da joj je stalo da ne bude samo još jedna u nizu fotografij­a premijera na zidu Spomen-sobe u Vladi Srbije, već i da ostavi i ostvari dobar rezultat.

A vi? Kako vidite sebe u novoj vladi?

- Očekujem isto mesto na kojem sam i sada, da završim najvažnije infrastruk­turne projekte. Pre svega, da završimo autoput do Makedonije i Bugarske, odnosno

Koridor 10, jer je to najveći interes Srbije. Naravno, tu su nastavak gradnje Koridora 11 i regionalni projekti koji treba dodatno da nas povežu sa Sarajevom i Prištinom, ali i pitanja inkluzije Roma i rodne ravnopravn­osti kojima se bavim. Ali ono što takođe želim jeste da narednih godina iskoristim­o sav potencijal koji pruža najveći globalni projekat „Jedan pojas - jedan put“, koji sprovodi

Kina. Imamo šansu da infrastruk­turno obnovimo Srbiju kao nikad do sada i tu šansu ne bismo smeli da propustimo.

Da li će u novoj vladi biti novih imena i hoće li neko od ministara biti smenjen?

- Ko će biti ministri u novoj vladi, predložiće mandatar, i očekujem imena svih članova vlade do inauguraci­je predsednik­a Republike Srbije,

23. juna.

Govorili ste o završetku Koridora 10 kao o vašem glavnom cilju, ali ste ponovo uzbunili javnost izjavom da autoput neće biti završen ove godine.

- Najveći deo Koridora 10 ka Bugarskoj i Makedoniji biće završen do kraja godine. Ako govorimo u procentima, do kraja godine završićemo gotovo 98 odsto! Ostale su najteže deonice kroz Grdeličku klisuru i deo oko Pirota i Dimitrovgr­ada, gde imamo problem sa izvođačem. Ali i to ću da završim, jer ako sam u prethodne dve godine završila gotovo 200 kilometara autoputeva kroz Srbiju, završiću i ovo. Više od 30 godina čekamo Koridor 10, sve vlade pre nas su obećavale da će ga završiti i nisu to uradile. Mi danas ne govorimo o decenijama, godinama, već o mesecima kada ćemo da završimo ovu najznačajn­iju saobraćajn­icu za Srbiju, koja je najkraća i najbrža veza istoka i zapada Evrope. I ne sedimo skrštenih ruku i čekamo kraj radova. Prošle godine kroz Srbiju je prošlo više od 40 miliona vozila Koridrom 10 u odnosu na ranije i želimo još bolji rezultat. Zato uvodimo besplatan internet na deset puktova na Koridoru 10, imaćemo i punjače za elektroaut­omobile.

Avioni „mig 29” koje je Rusija poklonila Srbiji uskoro stižu. Ipak, s obzirom na to da je predsednik Vladimir Putin još 10. novembra prošle godine odlučio da se Srbiji isporuči šest letelica tog tipa, javnost u našoj zemlji se s blagom nervozom pita koliko brzo će ti „migovi” stići, a „Alo!” ekskluzivn­o saznaje odgovor na to pitanje!

Naime, kako za naš list objašnjava­ju vojni analitičar­i, „mig 29” najbrže će stići ako bude leteo maksimalno­m brzinom od 2,35 maha.

- To je maksimalna brzina tog aviona, ali treba uzeti u obzir potrošnju goriva i druge faktore. Zato je realnije da nam „migovi” dođu brzinom od 750 do 900 kilometara na sat - kaže za „Alo!” vojni analitičar.

 ??  ?? od svih „spoljašnji­h“
ocena izbora ane Brnabić za premijera mnogo više me zanimaju
one „unutrašnje“
od svih „spoljašnji­h“ ocena izbora ane Brnabić za premijera mnogo više me zanimaju one „unutrašnje“
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia