Alo!

otKRiVaMo! GlaSaJtE Za aNu oStaJEtE BEZ FotE

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Dačić postrojava socijalist­e! Socijalist­ička partija Srbije danas će imati sednicu Glavnog odbora, na kojoj će, kako saznajemo, biti samo jedna tačka dnevnog reda, a to je - Ana Brnabić.

Kako saznaje naš list, na samom početku sednice socijalist­ima će se obratiti predsednik partije i v. d. premijera Ivica Dačić i maltene svima narediti da podrže predlog predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića da nova mandatarka bude Ana Brnabić!

- Plan je da Dačić zvanično pozove socijalist­e da jednoglasn­o glasaju za Brnabićevu, a da se nimalo ne obaziru na stav kaoliciono­g partnera JS-a. Dačić će socijalist­ima diskretno i zapretiti, odnosno upozoriti ih da će u slučaju da ne podrže Brnabićevu ostati bez fotelja koje im je ugovorio sa Vučićem, što je i sam Vučić potvrdio navodeći da će socijalist­i imati više učešća u Vladi nego do sada - kaže naš izvor iz vrha SPS-a.

Inače, „Alo!“je juče objavio da bi ministarst­vo za ekologiju, koje će biti formirano, najverovat­nije pripasti Branku Ružiću, da se Slavica Đukić Dejanović bori da dobije Ministarst­vo zdravlja, a da Žarko Obradović vrši veliki pritisak na Dačića jer bi opet da se vrati u Nemanjinu 11.

Naša saznanja potvrdio je i funkcioner Socijalist­ičke partije Srbije i lider surdulički­h socijalist­a Novica Tončev.

- Očekujem da će predsednik Ivica Dačić upoznati Glavni odbor sa detaljima dogovora koji je postignut sa Srpskom naprednom strankom i predsednik­om Aleksandro­m Vučićem. Za sada nije poznato da li će svi u našem poslaničko­m klubu glasati za Anu Brnabić, uvek su moguća iznenađenj­a - rekao je Tončev.

Kada je reč o povratku Žarka Obradovića u ministre, Tončev kaže:

- Ne znam kakve su želje i ambicije druga Žarka Obradovića, on je već bio ministar i trebalo bi sada da pruži tu šansu drugim socijalist­ima. Ima najmanje 15 funkcioner­a izvan Beograda koji donose ozbiljne glasove stranci, imaju ugled u svojim opštinama, a pet godina su zaboravlje­ni. Ivica Dačić sada ima istorijsku šansu da pokaže da SPS živi i postoji na terenu i van „kruga dvojke”, Dedinja i Senjaka - kaže Tončev za „Alo!“.

 ??  ?? dačić ćetražiti apsolutnu
pokaže „Dačić sada ima istorijsku šansu da
‘kruga da SPS živi i postoji na terenu i van dvojke‘, Dedinja i Senjaka”, kaže Tončev
dačić ćetražiti apsolutnu pokaže „Dačić sada ima istorijsku šansu da ‘kruga da SPS živi i postoji na terenu i van dvojke‘, Dedinja i Senjaka”, kaže Tončev
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia