Alo!

Sport NikoLa rađiN, prosLavLJi­Ni vatirpoLo ripriZiNta­tivaC, Za aLo!:

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Nedelja, 18. jun 2017.

www.alo.rs

Uvek tu za Srbiju! Proslavlje­ni vaterpolo reprezenta­tivac Nikola Rađen (32), koji se nakon dvogodišnj­e suspenzije zbog dopinga vratio u bazen, nema dilemu da li bi se odazvao pozivu da ponovo zaigra za nacionalni tim. Sjajni bek je prilikom otvaranja kampa za vodene sportove „Number one“u Vrnjačkoj Banji za „Alo!“pričao o nastavku profesiona­lne karijere, stvaranju novih asova, ali i o želji da opet bude deo reprezenta­cije Srbije.

- Moja želja nije sporna, ali to zavisi od selektora. Uvek sam bio tu za reprezenta­ciju i tako će biti ubuduće. Ja sam vojnik Srbije i ne postoji dilema da li ću se odazvati ukoliko me Dejan Savić pozove ističe Nikola Rađen za naš list.

Svetski prvak 2009. godine, evropski šampion 2012. i 2014. ima novu funkciju u sportu.

- Kamp u Vrnjačkoj Banji je jedan od načina kako staviti vaterpolo i zlatne medalje u pravu funkciju. Period koji je iza mene prošao je na način na koji sam želeo i sve što sam radio za vreme suspenzije radio sam isplaniran­o. Cilj je bio da se sve završi dobro po mene. Kada su mi smanjili kaznu na dve godine, taj period sam iskoristio da naučim posao kojim želim da se bavim.

To je da ostanem u Fudbalski klub Smederevo izbačen je u peti rang takmičenja zbog nameštanja. Disciplins­ki sudija Zoran Janković doneo je odluku da se Smederevo izbaci u Podunavsku ligu, jer je ustanovlje­no da je bilo neregularn­osti na utakmici Srpske sportu i da znanjem i reputacijo­m koju sam stekao doprinesem da zlatne medelje i sve ono što sam radio u životu stavim u funkciju obuke i razvoja vaterpola kroz mlađe kategorije - dodao je proslavlje­ni

vaterpolis­ta. lige Zapad između Smedereva i Mihajlovca. Gosti su pobedili sa 4:2, iako su na poluvremen­u gubili 0:2. Takođe, predsednic­i dva kluba Dejan Lukić i Goran Lukić kažnjeni su zabranom rada u fudbalu u trajanu od jedne godine.

„Uvek s“m bio n“r“spol“g“nju i t“ko će ost“tiO u“do ću se od“zv“ti

pozivu selektor“gej“n“v“vić““

Nakon epizode u rumunskoj Oradei naredna destinacij­a srpskog asa je moskovski Dinamo.

- Dobre igre u Rumuniji nisu ostale nezapažene, pa su me pozvali ljudi iz moskovskog Dinama i zatražili moju pomoć. Nedostajao im je bek i sada sam tamo sa devet ruskih reprezenta­tivaca i našim Gavrilom Subotićem i Gojkom Pijetlović­em, što mi mnogo znači. Uslovi su odlični, potpisao sam ugovor na tri godine, na obostrano zadovoljst­vo. Biće teško da u prvoj sezoni ostvarimo zapažen rezultat u Evropi, ali u narednih godinu-dve od nas se može to očekivati. Probaćemo da se nametnemo za učešće na fajnal siksu, osvojimo prvenstvo Rusije i domaći Kup - zaključio je Rađen, koji je igrao i za Olimpijako­s i srpske klubove Crvenu zvezdu, Partizan i Vojvodinu.

 ??  ?? Nedostaje mu kapica „delfina“:
Nikola Rađen
U Vrnjačkoj Banji stvara nove vaterpolo asove Sve je spremno za
početak kampa
Nedostaje mu kapica „delfina“: Nikola Rađen U Vrnjačkoj Banji stvara nove vaterpolo asove Sve je spremno za početak kampa
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia