Alo!

Jajare su nas nazivale državnim bankomatom

„Iz“n“ših uspeh“su st“j“li pl“novi i progr“mi i oni su svi ispunjeniO dmbicije su još većeM “li više ne z“visi s“mo od n“s”

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Crvena zvezda je imala sezonu iz snova. Najbolju otkako je predsednik Nebojša Čović došao na čelo kluba.

I pored osvojene „triple krune”, sa titulama u ABA ligi, Prvenstvu države i Kupu Srbije, prvi čovek crveno-belih je u noći poslednjeg ovosezonsk­og slavlja bio primoran da govori mnogo više o problemima koji su pred klubom. Biranim rečima, Čović je u jednom trenutku nagovestio da bi uprava mogla da ode ukoliko „ne bude mogla da ispuni ciljeve”.

- Napravili smo dobar sistem, ali nije čudno da se dobri sistemi u Srbiji raspadnu. Neka osrednjost posle svega, što se mene barem tiče, ne dolazi u obzir. Ići ćemo dalje, jer nikada nisam spuštao lestvicu. Ja stalno podižem lestvicu,

ambicija mi je i sad takva, a da li ćemo to uspeti više ne zavisi samo od nas. Uprava je radila volontersk­i i nema ugovora koji mogu da isteknu, ali ističe period razmišljan­ja. U te ljude se ubrajam i ja. Svako ima pravo da donese svoju odluku, naročito ako se sistem ne poštuje kako bi trebalo - rekao je Čović novinarima u klupskim prostorija­ma na Malom Kalemegdan­u.

Predsednik Zvezde je kazao da je uprava šest godina gurala kamen uzbrdo i da je na kraju uspela da podigne klub „na vrh Olimpa”, uprkos teškoćama i problemima.

- Ako budemo

uspeli sve da ugovorimo i naplatimo sve dugove koje imamo, a to nisu dugovi od države, možemo da napravimo sasvim normalnu

finansijsk­u situaciju.

Imamo stare izazove, osvajanje prvenstva, kupa i regionalne lige, ali se nameće i jedan novi izazov, a to je fajnal for Evrolige. Neki će reći da je bilo lako, da smo bili državni bankomat, a tako su nas zvali, izvinjavam se na izrazu, raznorazne jajare i šljam. Iza svega su stajali i planovi i programi i oni su svi ispunjeni. Ja sam optimista i ipak očekujem da ispunimo ambicije. Zvezda je najbolji klub u zemlji, na osnovu rezultata, a ne na osnovu ogovaranja, blebetanja, naručenih emisija i plaćenih tekstova - naglasio je Čović.

 ??  ?? Predsednik KK Crvena zvezda: Nebojša Čović Jedan od igrača kojima je istekao ugovor: Branko
Lazić
Srbije na Igrači Zvezde slavili titulu šampiona beogradsko­m splavu do kasno u noć
Predsednik KK Crvena zvezda: Nebojša Čović Jedan od igrača kojima je istekao ugovor: Branko Lazić Srbije na Igrači Zvezde slavili titulu šampiona beogradsko­m splavu do kasno u noć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia