Alo!

Daj 200 „milki” i imaćeš ronalda!

- Redakcija@alo.rs

Piše: EKIPA ALO! Najbolji fudbaler sveta Kristijano ronaldo broji poslednje dane u realu, pošto je na pomolu najveći transfer u istoriji ovog sporta. španski mediji poručuju da će Portugalac ovog leta napustiti „kraljeviće” zato što je nezadovolj­an tretmanom koji ima na Pirinejima, a njegova sloboda koštaće čak 200 miliona evra! ronaldo se nalazi u rusiji, gde sa nacionalni­m timom igra na Kupu konfederac­ija, a posle saznanja njegovog tima da on nema nameru da se vrati na stadion „Santjago Bernabeu” Madriđani su odredili astronomsk­u cifru za transfer. Kinezi svakako mogu da ispoštuju zahtev „kraljevića”, međutim, ronaldo ne želi da ode na Daleki istok i bude „daleko od očiju i srca”. Stoga se nameće dilema - Pari Sen Žermen ili Mančester junajtedc

I francuski i engleski klub mogu da plate 200 miliona evra i tako obore svetski rekord. Može i Mančester siti, mada se čini da „građani” nisu konkurenci­ja „svecima” i „crvenim đavolima”. U svakom slučaju, pitaće se i ronaldo. Uostalom, on je pokrenuo prodaju zahtevom menadžeru da ga „vadi odavde”.

Kristijano je prošle godine produžio ugovor sa realom do 2021, a glavni razlog zbog kojeg želi da napusti šampiona Evrope jeste optužba da je utajio 14,7 miliona evra preko firme na Devičanski­m ostrvima. Ukoliko se ispostavi da je kriv, čeka ga uslovna kazna od

15 meseci i moraće da vrati sav novac.

Bivši predsednik reala ramon Kalderon savetovao je aktuelnog prvog čoveka „kraljevića” Florentina Pereza da ne sprečava odlazak Kristijana rolanda. - Kada sam ga kupio od Mančester junajteda, bila je slična situacija. On je odlučio da ode, a kao rezultat toga potpisali smo ugovor. Kad Kristijano kaže da želi da ode, to je kraj. Kao predsednik ne možete ništa drugo da uradite nego da ga pustite i u isto vreme obezbedite najprofita­bilniji posao - rekao je Kalderon.

On se prisetio trenutaka kada je ronaldo

2009. godine potpisao za real i poručio da najboljem igraču sveta nije mesto u Kini.

- Pozvao me je i rekao da su svi u Junajtedu bili srećni zbog njega.

Ser Aleks Ferguson mu je bio kao otac i navijači su voleli rolanda. Ne mislim da bi trebalo da igra u Kini i na Bliskom istoku. On je u odličnoj formi i igra savršeno. Svako ko želi da ga dovede moraće da odvoji mnogo novca. On će koštati više od Pola Pogbe jer je bolji igrač od njega - naglasio je Kalderon.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia