Alo!

Zbog vUčića Mor Da glasajU za an

Ako se do četvrtka ne skupi 128 poslanika sa liste oko SNS-a, slede novi izbori

- redakcija@alo.rs

Pišu: D. RAMADANI V. PAPOVIĆ

Deo poslanika sa liste oko Srpske napredne stranke ne podržava Anu Brnabić, ali su se izjasnili da će glasati za mandatara isključivo zbog ogromnog autoriteta lidera te stranke i predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, saznaje „Alo!” iz izvora bliskih vrhu vladajuće stranke.

Vučić se juče ujutru sastao sa poslanicim­a sa liste SNS-a, a tema sastanaka bila je upravo podrška Ani Brnabić. Da je sastanak bio i te kako buran, potvrdio je i sam lider naprednjak­a.

- Nije bilo lako - kazao je Vučić o sastanku sa poslanicim­a, koji je trajao skoro dva sata.

Prema saznanjima našeg lista, na sastanku su pojedini poslanici otvoreno rekli da nisu za to da Brnabićeva bude novi šef Vlade.

- Vodila se ozbiljna diskusija i svako je izneo svoje stavove. Jedan dobar deo poslanika je Vučiću rekao da oni nisu za to da Ana Brnabić bude novi premijer, ali su obećali da će u Skupštini Srbije glasati za nju jer veruju njemu - objašnjava naš izvor i dodaje da je Vučić pažljivo saslušao mišljenja svih prisutnih, ali im je obrazložio i svoje argumente i objasnio zašto smatra da novu Vladu Srbije treba da vodi Brnabićeva.

- Poslanici su se pojedinačn­o izjašnjava­li. Svako je navodio svoje razloge zašto je za ili protiv. Oni koji su bili protiv Vučiću su jasno rekli da nisu za Brnabićevu, ali da veruju da će ona nastaviti da sprovodi politiku lidera SNS i da će upravo zbog toga i glasati za nju - zaključuje naš izvor.

Marija Obradović, potpredsed­nica SNS-a je istakla da su poslanici sa liste SNS-a podržali odluku Vučića o mandataru. Ona je navela da predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške Brnabićevo­j.

- Mnogi nisu bili oduševljen­i predlogom za mandatara, ali su odlučili da joj poklone poverenje zbog Vučića - kazala je Obradoviće­va i dodala da treba reći istinu, jer je mnogo važnije što su ljudi ustali i rekli zbog čega misle da treba sada da podrže neku drugu opciju, ali i da veruju u Vučića zbog svega što je uradio prethodnih godina i da daju apsolutnu podršku njemu i njegovoj odluci. Ona nije isključila mogućnost da se ne obezbedi podsrška i ide na nove izbore. Obradoviće­va je kazala da je Vučić insistirao na tome da SPS učestvuje u Vladi i da Vlada ne bude sastavljen­a samo od liste „Aleksandar Vučić -

 ??  ?? Glasaću ako baš moram: Marija
Obradović
Soko zove orla: Marijan Rističević Ja već imam funkciju:
Maja Gojković U tenisu sam navikao na gejeve: Bogdan Obradović
Glasaću ako baš moram: Marija Obradović Soko zove orla: Marijan Rističević Ja već imam funkciju: Maja Gojković U tenisu sam navikao na gejeve: Bogdan Obradović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia