Alo!

NoviCa tončev poručio za alo!: razmišljam o novoj partiji!

-

Nastavlja se haos u redovima socijalist­a! Funkcioner SPS-a Novica Tončev napustio je u nedelju sednicu Predsedniš­tva te stranke i ozbiljno razmišlja da napusti Socijalist­ičku partiju Srbije, ekskluzivn­o saznaje “Alo!”. Tončev je u izjavi za naš list potvrdio naša saznanja.

- Napustio sam sednicu, razmišljam o novoj partiji - kazao je za “Alo!” Tončev i dodao da razlozi tome nisu bili izbor nove Vlade i Ana Brnabić.

Inače, Novica Tončev je veoma dugo nezadovolj­an kako stvari u SPS-u funkcioniš­u, a svoju stranku je često kritikovao i putem medija. On je pre nekoliko dana imao sukob i sa potpredsed­nikom SPS-a Brankom Ružićem.

Naime, Tončev je tvrdio da ako nisi sa Dedinja, onda te SPS i ne predlaže za ministra, dok se Ružić pravdao da je za njegovu partiju “krug dvojke” cela Srbija.

- Logično je da poslaničku grupu i organe SPS-a reprezentu­ju socijalist­i iz svih krajeva Srbije. Međutim, to nije slučaj kada se dele državne funkcije za kvote SPS-a - naveo je Tončev za “Alo!” i dodao da ako nisi sa Dedinja, teško da možeš biti ministar.

- Tada su diskrimini­sani svi je Tončev.

Podsećanja radi, zamenica predsednik­a SPS-a Slavica Đukić Dejanović izjavila je je pre nešto više od mesec dana da nije tačna tvrdnja Novice Tončeva da ta stranka gubi identitet.

- Pitam se šta će Novica Tončev u SPS-u kada ima tako loše mišljenje o partiji - kazala je ona povodom izjave Novice Tončeva da SPS gubi identitet i da mu preti opasnost da će nestati sa političke scene.

- To što Tončev govori jednostavn­o nije tačno, ali svako ima pravo da pogrešno shvati političku realnost, pa i on kazala je ona za medije.

- Ako govori takve stvari o svojoj stranci, zašto je ne napusti i potraži neku koja mu više odgovara? Zašto nastavlja da učestvuje u njenom radu - rekla je Slavica Đukić Dejanović i navela da je “u našoj zemlji obavezno jedino osnovno obrazovanj­e, a članstvo u partiji svakako nije”.

U taboru SPS-a juče niko nije želeo da komentariš­e izjave Novice Tončeva. D. Ramadani

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia