Alo!

Mašina mi je samlela ruku

Otac dvOje dece OstaO bez šake

-

“Tek sam počeo da radim u fabrici. Hteo sam da pomognem koleginici i pogurao sam plastičnu foliju u mašinu za reciklažu. Mlin me je uhvatio za gumenu rukavicu koju sam nosio... Pokušavao sam da se otrgnem, ali zalepila se za ruku... Začas je počela da mi melje kosti”, priča za “Alo!” Zoran Vulić (37), koji je prošlog četvrtka ostao bez dela ruke na poslu. Oporavlja se na Klinici za plastičnu hirurgiju u kragujevač­kom Kliničkom centru.

U pogonu fabrike “Brzan-plast” u selu Brzan kod Batočine u nesreći za mašinom Zoran je ostao bez šake. Prema rečima Dejana Simića, vlasnika fabike, Zoran je bio “svež radnik” i radio je tek dva dana.

- Dok je gurao plastiku u mašinu “šreder”, koja je mlin za mlevenje folije, neoprezno je gurnuo ruku unutra i teško se povredio. Postoje snimci sa video-nadzora na kojima se vidi da je šaku izgubio svojom nepažnjom - plastiku je gurao, pa se čak i propinjao na prste pokušavaju­ći da je ubaci u otvor koji je melje. To nije smeo, jer propisi to ne dozvoljava­ju. I pored toga što je inspekcija rada ovo kvalifikov­ala kao samopovređ­ivanje usled sopstvene nepažnje, mi ćemo njemu pomoći u toku lecčnja - kaže Dejan Simić.

Zoran Vulić je iz sela Komarice i otac je dvoje dece. Zbog toga su vlasnici “Brzanplast­a” odlučili da finansiraj­u i ugradnju porteze za izgubljenu šaku, koja će mu biti neophodna. Pored toga, rešili su i da ga zadrže na poslu. On je bio uredno prijavljen radnik, a firma će ga nakon oporavka zadržati na poslu, ali će ga angažovati da radi na adekvatnom radnom mestu. N. R.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia