Alo!

Vapaji neutešne majke odzvanjali sudom arPaDe, reci zašto si Mi Ubio ćerkU i UnUkU!

-

Suđenje Arpadu Sabu (30), optuženom da je krvnički ubio svoju suprugu Slavicu (24) i njihovu četvoromes­ečnu ćerku Nikolinu u Veterniku, u avgustu prošle godine, počelo je pred novosadski­m Višim sudom. Sabo je na početku suđenja rekao da će se braniti ćutanjem, a svedočili su majka i otac pokojne Slavice, Ljiljana i Duško Đurđić.

Ljiljana je kazala su u početku veze odnosi Slavice i Arapada bili dobri, a da su problemi počeli kod priprema za svadbu.

- Nisu mogli da se snađu kao porodica. On je bio alkoholiča­r, a u tom stanju je postajao agresivan. Kako je on svirao, tako je ona igrala - rekla je Ljiljana i dodala da samo želi da zna zašto je Arpad ubio suprugu i ćerku.

Duško je na suđenju rekao da se poslednji put čuo sa ćerkom 14. avgusta oko 21 sat, kada je i ubijena, a kako je rekao, Sabo je bio agresivan i imao je nastupe besa.

- Jednom je ubio jagnje nekakvim štapom, kada se posvađao sa šefom na poslu. To mi je rekla ćerka, a i on je potvrdio - rekao je Duško.

Kako je kazao, svađi između njegove ćerke i optuženog je bilo, a na sudu je opisao i jednu ljubomornu scenu.

- Jednom je došao pijan i napadao Slavicu da je putem “skajpa” kontaktira­la sa nekim, a ona je pričala sa rođakom iz Ivanjice - rekao je otac ubijene.

Kako je kazao, Arpad je govorio Slavici da je kurva, a psovke i teške reči upućivao je i njemu i njegovoj supruzi.

Pred sudom se pojavio i Željko Štrbac, vlasnik kuće u Veterniku u kojoj su Arpad i Sabo iznajmili sobu. On je u svom ranijem iskazu naveo da ih je nakon jedne svađe i vike upozorio da u kući živi više porodica i da takve scene ne bi trebalo da se ponavljaju ukoliko žele da ostanu. Kako je rekao, oboje su bili pristojni i pozdravlja­li su ga.

Štrbac je opisao da je u večeri kada se dogodilo ubistvo bio kod sestre, koja takođe živi u toj kući, te da se oko 22.30 čula prigušena buka, ali da nisu mogli da odrede da li je to televizor ili neka svađa.

- Sused Lazar nas je pozvao i rekao da je zabrinut, te da Arpad tuče Slavicu. Pokucali smo kod njih, niko se nije javljao. Pozvao sam Arpada telefonom, ali se nije javio rekao je Štrbac.

On je dodao da se kasnije te večeri ništa nije čulo, ali da je sutradan ujutru bio u svojoj radionici, koja se nalazi tačno ispod stana u kojem su bili Arpad i Slavica.

- Video sam kako nešto curi na zidu, pomislio sam da je krv. Uzeo sam ključeve i otvorio njihov stan. U kupatilu sam video Slavicu, koja je ležala na leđima i nije disala. Izleteo sam napolje, pozvao policiju i nisam ulazio više dok nisu došli - kazao je vlasnik kuće, koji je dodao da je policija došla i u krevecu zatekla bebu u krvi.

Štrbac je odgovaraju­ći na pitanja kazao da mu je Sabo bio čudan.

- Kada mu je brat stradao, izjavio sam mu saučešće, a on je izgledao kao da se smeje i da plače - rekao je Štbac.

Suđenje će biti nastavljen­o 12. septembra, a u planu je saslušanje veštaka, ali i još jednog svedoka, komšije. Podsetimo, Sabo se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. On je iste večeri pobegao, ali je policija uspela da ga uhapsi dan kasnije.

 ??  ?? Umrle zajedno: Majka i ćerka
Umrle zajedno: Majka i ćerka
 ??  ?? Monstrum: Arpad Sabo
Monstrum: Arpad Sabo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia