Alo!

Serijski Ubica Postao slikar!

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Marinko Magda (54), bivši legionar, koji je osuđen na doživotnu robiju zbog 14 ubistava koje je sa svojim eskadronom smrti počinio devedeseti­h godina prošlog veka na severu Vojvodine i u južnoj Mađarskoj, u zatvoru sada crta i slika, a svoje radove naziva

„kolekcijam­a”, saznaje „Alo!” od dobro obavešteni­h izvora.

Srpski Džek

Trbosek i serijski ubica natprosečn­e ineteligen­cije i životinjsk­og instinkta svoje radove poklanja rado svojim prijatelji­ma, ali ih i prodaje po galerijama u Mađarskoj.

- Obožava da slika. Da se nije otisnuo stranputic­om, sada bi bio srpski Pikaso. Osim toga, u zatvoru voli da sam sebi sprema jela, a izvrsno pravi i picu. U zatvoru se ponaša dobro, a krug u kojem se nalazi, uz desetine drugih opasnih osuđenika, ima izuzetno visoke mere bezbednost­i - kaže Magdin poznanik, koji ga je skoro posetio u zatvoru. On navodi da bi Magdina kazna mogla da bude preispitan­a 2019. godine. Naš sagovornik navodi da Magda sada radi kao radnik na održavanju zatvora.

Ovaj dželat sa severa Bačke svoj krvavi pir je započeo u januaru 1994, a svi zločini su počinjeni iz koristolju­blja. Najgore je što je među nedužnima bilo i dece! Međutim, tačan broj žrtava nikad nije utvrđen. U januaru 1994. sa saučesnici­ma je u jednoj noći ubio pet ljudi u Subotici! Masakr je tada počeo surovom likvidacij­om tročlane porodice Petrić Milana, Stane i njihovog desetogodi­šnjeg sina Daneta, a završio ga ubistvom bračnog para Josipa i Verice Agatić na Paliću.

Posle četvoromes­ečnog rada policija je utvrdila da je Magda, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice. Ubrzo je uprljao ruke krvlju i u Mađarskoj, gde je 13. januara 1994. ubio četvoročla­nu porodicu Balint - lokalnog poslastiča­ra (42), njegovu suprugu od 42 godine i njihove sinove stare 10 i 16 godina!

Istim oružjem kojim je ubijena ova porodica ubijen je i bračni par Antal i Rozalija Horvat u Kečkemetu, u Mađarskoj, a u istom mestu je ubio i hrvatskog državljani­na Dragutina Kujundžića, 20. decembra 1993. Na dušu mu se stavlja i smrt Edite Orošhaze u Mađarskoj. Uhapšen je u svom stanu u Mađarskoj 1994. U Srbiji je njemu i još 11 okrivljeni­h suđeno u odsustvu. Izrečena mu je smrtna kazna, a kada je ona ukinuta, kazna je preinačena na 40 godina zatvora. U Mađarskoj je u Budimpešti krajem 1995. osuđen na doživotnu robiju. Jedan od najokrutni­jih ubica sa ovih prostora služio je kaznu u najčuvanij­em zatvoru u Mađarskoj, u Šatorajauj­helju, na granici sa Ukrajinom.

- Gde sam ja bio, deca su ostajala - tvrdi i dan-danas Magda.

Pre nekoliko godina je podneo zahtev mađarskim organima da ga isporuče Srbiji, uz obrazložen­je da je spreman da svedoči na sudu i da se „sazna istina”.

srpski Džek trbosek obožava

i da kuva

izvor „alo!”

 ??  ?? Svirepi ubica tražio da kaznu služi u Srbiji:
Marinko Magda
Tvrdio da decu nikada nije ubijao:
Marinko Magda
Svirepi ubica tražio da kaznu služi u Srbiji: Marinko Magda Tvrdio da decu nikada nije ubijao: Marinko Magda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia