Alo!

Tako igraju ŠAMPIONKE!

- Piše: N. TODOROVIĆ redakcija@alo.rs

Ženska košarkaška reprezenta­cija Srbije nastavlja takmičenje na Evropskom prvenstvu! Šampionke Evrope izbegle su blamažu i pobedom nad Slovenijom 88:69 (21:30, 23:11, 18:17, 26:11) u trećem kolu grupe C obezbedile su nastavak takmičenja.

Utakmica protiv Slovenki pokazala je da ekipa koju sa klupe predovdi Stevan Karadžić može da bude jača od svih problema. I od povreda, i od bolova, i od sudija. Naravno, i od rivalki. Preduslov da se naše igračice ne vrate kući bila je pobeda nad Slovenkama od najmanje šest poena. I u tome su uspele. Ma šta uspele, razbile su Sloveniju!

Početak utakmice u Pragu nije nagoveštav­ao ovakav rasplet. Slovenke su nam u prvih deset minuta ubacile čak 30 poena. Izabrice Stevana Kradažića bile su i na minus devet, ali nisu odustale. Odnosno, Sonja Petrović nije želela da se preda.

- Žao mi je što sam morala u jednom trenutku da vičem na saigračice, ali morale smo da se probudimo. Bile smo bez energije na početku utakmice. A kada smo „uštinule” same sebe, sve je krenulo nabolje - objasnila je u dahu Sonja Petrović posle meča.

A šta dalje očekuje Srbiju? Ime sledećeg rivala zavisilo je od ishoda sinoćnjeg meča Francuske i Grčke. Naše igračice su u slučaju pobede Francuskin­ja druge, dok u slučaju senzacije i pobede Grčke padaju na treće mesto. Naše će se već danas igrati za četvrtfina­le. Potencijal­ni rivali su Letonija, Rusija ili Crna Gora.

 ??  ?? Sonja Petrović i Tina Jovanović zaustavlja­ju Evu Lisec Najbolja uz suze i bolove: Sonja Petrović
Sonja Petrović i Tina Jovanović zaustavlja­ju Evu Lisec Najbolja uz suze i bolove: Sonja Petrović
 ??  ?? „Babunski najveća opasnost”:
Nenad Lalatović
„Babunski najveća opasnost”: Nenad Lalatović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia