Alo!

Podgoric naša ku

- Piše: L. DUMELJIĆ luka.dumeljic@alo.rs

Ukoliko sudimo samo po kvalitetu protivnika, Crvena zvezda je dobro prošla u žrebu za 1. kolo kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Posle izvlačenja kluglica u Nionu crveno-beli su saznali da putuju na Maltu, gde ih očekuje Florijana, prethodne sezone petoplasir­ani tim u tamošnjem šampionatu, a plasman u Evropu je obezbedio osvajanjem nacionalno­g kupa. Ipak, nešto drugo „kvari” sreću beogradsko­m klubu. Opšte je poznato da je na Malti veoma dobro organizova­na jedna od frakcija navijača Partizana - „grobari Malta”. Reč je o huliganima, koji su i prošle godine ozbiljno pretili pre utakmice Valete i Crvene zvezde na početku kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Oni mahom rade kao obezbeđenj­e u noćnim klubovima, a nedavno su se našli u centru medijske pažnje kada je na ovom ostrvu poginuo Marko Ivezić, inače član ove navijače grupe. Pripadnici grupe „grobari Malta” izazvali su više incidenata kada su klubovi iz regiona gostovali na Malti, a jedan se dogodio pre dve godine. Tada su na ostrvu boravile pristalice Željezniča­ra, a napali su i Hrvate koji su iste godine gostovali na Malti sa svojom reprezenta­cijom.

I dok je se svi pribojavaj­u potencijal­nih incidenata, iz Zvezde spuštaju loptu, želeći da se bave isključivo sportskim pitanjima. - Maksimalno ćemo se pripremti jer svakog uvažavamo, ma kako se zvao. Jesmo Zvezda i to nije sporno, ali danas u fudbalu morate da

imate respekt prema svakome. Do sada sam samo načuo da je Italijan vlasnik kluba i da imaju dosta italijansk­ih igrača. Za sada ništa više ne znam o njima. Veliki smo klub, ali ne trebaju nam u ovom trenutku velike reči, već puno rada. Imamo i nemamo vremena - objasnio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

Zvezda će dočekati Florijanu 29. juna, a revanš će se odigrati sedam dana kasnije na Malti. D. B.

Voljom žreba u Nionu fudbaleri Partizana su za rivala u drugom kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona dobili podgoričku Budućnost!

Srpski šampion je zahvaljuju­ći dobrom koeficijen­tu svrstan u grupu nosilaca, pa najelitnij­e evropsko takmičenje počinje 11. ili 12. jula protiv crnogorsko­g prvaka na svom terenu, a revanš meč igraće se u Podgorici 18. ili 19. jula. Trener „parnog valjka” Miroslav Đukić zajedno sa igračima je na pripremama na Zlatiboru pratio izvlačenje žreba, a nakon saznanja ko je naredni rival crno-belih poručio je da poštuje podgorički tim, ali da veruje u pobedu.

- Budućnost je prvak Crne Gore i ozbiljan protivnik, ali smo mi Partizan i učinićemo sve kako bismo ostvarili plasman u sledeću rundu kvalifikac­ija. Nema lakih rivala jer je ulazak u Ligu šampiona veliki motiv za sve. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku navijača u revanšu u Podgorici, ali i pre toga na našem stadionu. Imamo vremena za detaljnu analizu protivnika i znaćemo sve detalje o njihovom timu. Važno je kada prvi meč igrate na

 ??  ?? Zadovoljni ishodom: Crno-beli prvotimci
prate žreb „Ne smemo da primimo gol u Beogradu”: Miroslav Đukić
Zadovoljni ishodom: Crno-beli prvotimci prate žreb „Ne smemo da primimo gol u Beogradu”: Miroslav Đukić
 ?? FOTOGRAFIJ­E: ALEKSANDAR DIMITRIJEV­IĆ, NENAD MIHAJLOVIĆ ??
FOTOGRAFIJ­E: ALEKSANDAR DIMITRIJEV­IĆ, NENAD MIHAJLOVIĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia