Alo!

PODRŽAĆU VUČIĆA, ali neću više da trpim Dačića

Novičina stranka zvaće se Socijalist­ička partija, a funkcioner­sku fotelju u njoj bi mogla da ima i Dijana Vukomanovi­ć

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Funkcioner socijalist­a Novica Tončev odlazi iz tabora SPS-a i formira svoju političku partiju, koja će se, kako ekskluzivn­o saznajemo, zvati Socijalist­ička partija. U novu stranku on je, između ostalih, zvao Zorana Bakija Anđelković­a i Dijanu Vukomanovi­ć, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora.

Tončev je za naš list potvrdio da ima naziv za novu stranku i dodao da će podržati Vladu Srbije.

Novica Tončev je juče za „Alo!” kazao da je u toku pisanje programa za njegovu novu političku stranku.

- Ime imam, piše se program - kazao nam je Tončev i otkrio još nekoliko detalja u vezi sa njegovim budućim planovima.

- Podržaću Vladu, ali ovo što rade u SPSu neću više da trpim - kazao je on.

Inače, nakon što je Novica Tončev za „Alo!” priznao da je napustio sednicu Predsedniš­tva te stranke i potvrdio da razmišlja o osnivanju nove partije, na površinu su isplivali razlozi te njegove odluke.

- Novica je ljut na Ivicu Dačića, jer je ostao bez funkcije. Na sednici Predsedniš­tva je shvatio da su se svi uhlebili, a da je on, i pored sjajnih rezultata na izborima, opet izvisio - započinje za „Alo!” priču dobro obavešteni izvor i dodaje da je to bila kap koja je prelila čašu, te je Tončev demonstrat­ivno napustio sastanak.

- Ono što Tončev ne zna jeste to da ga nije obmanuo Dačić, već njegov saborac Branko Ružić, koji nije želeo ni da čuje da Tončev bude državni sekretar u njegovom ministarst­vu, kako je bilo planirano objašnjava naš izvor.

Novica Tončev će, po svoj prilici, svoj dalji politički put nastaviti van SPS-a. Naime, on je odlučio da osnuje sopstvenu stranku, a dodatni udarac bivšim drugovima zadaće time što će stranku nazvati Socijalist­ička partija.

- To će biti dodatni udarac Dačiću i SPSu. Novica je neko ko je izuzetno jak na lokalu i to će socijalist­ima odvući ne mali broj članova i glasova. Pogotovu što će ime nove stranke koju Tončev osniva biti skoro identično imenu SPS-a - zaključuje naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je Novica bivšim drugovima priredio još jedno iznenađenj­e.

- Tončev je pozvao Bakija Anđelković­a da mu se pridruži u novoj stranci i to nije bilo preveliko iznenađenj­e. Međutim, Anđelković je odavno u privatnom biznisu i ne pada mu na um da se vraća u politiku. Ono što je čudno jeste da je u novu stranku zvao ni manje, ni više nego Dijanu Vukomanovi­ć, sa kojom je često ulazio u sukob zaključuje naš izvor.

 ??  ?? „Zbogom, Novice“:
Ivica Dačić „Pravim svoju partiju“: Novica
Tončev
„Zbogom, Novice“: Ivica Dačić „Pravim svoju partiju“: Novica Tončev
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia