Alo!

'obit .omerFijaln­e banke u prviK pet meseFi ove godine miliona evra

-

„Komercijal­na banka ostvarila je značajan dobitak u prvih pet meseci ove godine u iznosu od oko

29 miliona evra“, rekao je na konIerenFi­ji ]a novinare predsednik 8pravnog odbo ra proI. dr Vladimir Krulj.

2n je objasnio da je ova dobit znatno veća od planirane i od operativno­g profita u istom periodu

prošle godine, re]ultat i]u]etnog ]alaganja sviK ]aposleniK u %anFi koji su predu]eli ni] konkretniK ko raka usmereniK ka unapre đenju poslovanja najveće domaće banke.

„Rezultat pokazuje da je ojačano poverenje građana i korporativ­nih klijenata u Komercijal­nu banku, kao lidera na bankarskom tržištu Srbije, koja nastavlja sa jačanjem svog poslovanja i u regionu, a sve u cilju snaženja svoje tržišne pozicije i vrednosti“, na glasio je proI. .rulj.

3redsednik ,]vrãnog od bora dr Aleksander Piker je dodao da je dobitak ban ke od milijardi dinara ]a prviK pet meseFi ove godi ne ]a milijardi dinara veći od dobitka planiranog %i]nis planom.

„U odnosu na isti period prošle godine, ostvareni rezultat u poslovanju bolji je za 1,6 milijardi dinara. Siguran sam da će pozitivni trendovi u poslovanju biti nastavljen­i i da ćemo i do kraja godine imati pozitivne bilanse“, objasnio je $leksander 3iker.

2n je istakao da je uspešno realizovan veliki projekat reorganiza­cije Banke, kao i poslovne mreže. Uvedene su nove bankarske usluge i proizvodi, pre svega u segmentu digitalnog bankarstva, koji su ponudu Komercijal­ne banke učinili još korisnijom, atraktivni­jom i, što je za akcionare banke vrlo bitno, profitabil­nijom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia