Alo!

Ružić slavi, Žarko vreba fotelju, Mali čeka vučića!

Ana Brnabić, mandatarka za sastav nove vlade, narednih dana počeće razgovore sa ministrima koje želi u svom timu, saznaje “Alo!”

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Vlada Ane Brnabić neće se mnogo razlikovat­i od prethodne! Izmene će biti minimalne, a kako saznajemo, postoji šansa da ukoliko se formira Ministarst­vo za ekologiju, na njegovo čelo dođe aktuelni ministar poljoprivr­ede Branislav Nedimović, a da taj sektor preuzme funkcioner socijalist­a Žarko Obradović. Dok potpredsed­nik SPS-a već slavi povratak u fotelju, gradonačel­nik Beograda Siniša Mali čeka odluku Aleksandra Vučića i budućeg premijera hoće li dobiti prekomandu u Nemanjinu 11, saznaje “Alo!”.

Aktuelni ministar poljoprivr­ede o preuzimanj­u novog resora za naš list kaže:

- To do sada nije bila tema. Buduća premijerka će to tek da radi u narednim danima - kazao je za “Alo!”.

U Vladu Srbije gotovo sigurno ulazi potpredsed­nik SPS-a Branko Ružić, koji će najverovat­nije preuzeti Ministarst­vo državne uprave i lokalne samouprave, koje je do sada vodila mandatarka Ana Brnabić. Koliko je srećan što se ponovo vratio u ministarsk­u fotelju, pokazuje i to da uveliko slavi. Naime, on je otputovao u prirodu i sa društvom proslavlja novu funkciju.

- Čuli smo da postaje ministar, pa požurili da se uslikamo. Brat Bane Ružić - napisao je jedan njegov prijatelj na društvenim mrežama uz fotografij­u na kojoj je Ružić sa drugarima, a u ruci drži čašu vina.

Slavica Đukić Dejanović, aktuelna ministarka bez portfelja, po svemu sudeći biće članica nove vlade! Ono što još nije sigurno jeste koji će resor voditi. “Alo!” je već pisao da postoje velike šanse da funkcioner­ka SPSa ponovo zasedne na čelo Ministarst­va zdravlja.

Dušan Vujović, ministar finansija, nastaviće da obavlja tu dužnost i u novoj vladi, a to je u utorak uveče potvrdio i sam predsednik Aleksandar Vučić.

- Tu će joj biti podrška Dušana Vujovića, koji će biti u Vladi. Najvažnije za Brnabićevu je da poveća rast BDP-a i poboljša poziciju Srbije na Duing biznis listi - kazao je Vučić.

tek ćemo razgovarat­i o resorima Nedimović

 ??  ??
 ??  ?? Žarko Obradović
Žarko Obradović
 ??  ?? Pravi svoj tim: ana brnabić
Pravi svoj tim: ana brnabić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia